Microsoft mijlpaal: Windows 10 draait op 800 miljoen apparaten

Door 7 maart 2019 maart 9th, 2019 Nieuws

Microsoft kan een feestje gaan vieren om zijn nieuwe mijlpaal te vieren: Het heeft namelijk Windows 10 op 800 miljoen apparaten draaien. Denk hierbij aan desktop PC’s, 2-1 laptops en Windows laptops. Zo meldt Yusuf Mehdi, vice-president van de Modern Life & Devices Group van Microsoft.

Microsoft pakt een mijlpaal

Op de Microsoft by the Numbers website is te zien dat de teller 800 miljoen heeft bereikt. Dit betekend dat er sinds vorig jaar september 100 miljoen apparaten zij bijgekomen. In 2015 werd het doel voor 2018 op 1 miljard apparaten gezet, een getal dat later werd geschrapt.

Verdeling van Windows 10 in Nederland

Het gros van de apparaten in Nederland heeft tegenwoordig Windows 10. Zo ook alle nieuwe laptops die gekocht worden en natuurlijk ook de Microsoft Surface lijn draagt hier aan bij. Ook is mijn vermoeden dat het grote aantal illegale kopieën van Windows 10 worden meegerekend en data versturen.

Plekken die achterblijven zijn voornamelijk overheden en grote instanties als ziekenhuizen. Hier draait in veel gevallen Windows 7 nog.

Windows 7 in actie, wie kent hem nog?

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Het overzicht van goedekope MacBook air en MacBook pro's

Ik heb 5 handige tips voor je!

Ik wil je graag helpen met het vinden van een laptop die precies aan jouw wensen, eisen en budget voldoet. Ik heb de afgelopen jaren duizenden Nederlanders geholpen aan een nieuwe laptop en redelijk wat artikelen geschreven in de tussentijd. De kans is groot dat ik je eenvoudig op weg kan helpen.

 

Ik zal dan ook de komende dagen wat handige artikelen en tips sturen die je gegarandeerd gaan helpen met het vinden van de laptop en de laptop daarna over een jaar of 4-5.

Bedankt voor het inschrijven!