Beste VPN diensten van 2024

9 maart 2023

Wist je dat je met een VPN service Netflix kunt omzeilen om meer films en series te kijken? Maar dat is niet het enige wat je kan doen met VPN software.

Het gebruik van een Virtual Private Network (VPN) op een laptop, PC of smart device biedt veel voordelen; van het verhogen van jouw online privacy op (publieke) netwerken tot aan het omzeilen van diensten die beperkt zijn tot een land.

In dit artikel leg ik je kort uit wat een VPN dienst is, welke VPN diensten er beschikbaar zijn, welke de beste varianten zijn. Ten slotte leggen we elke keuze uit wat de voor en nadelen zijn van de dienst.

Verbind met verschillende landen

Wat is een VPN?

De eerste vraag die waarschijnlijk in je opkomt is: Wat is een VPN?

Een Virtual Private Network , in het kort VPN, is een dienst waarmee je toegang krijgt tot het internet door via de dienst verbinding te maken met een VPN-server. Deze server fungeert als proxy wanneer je een website bezoekt.

De server staat weer in een bepaald land waardoor je, zoals straks uitgelegd, het kan laten lijken alsof je de site vanaf een ander land bezoekt. Dit betekend dat in plaats van jouw echte IP-adres, je weet wel die getallen die lijken op 192.0.0.1 die weer te herleiden zijn naar jouw locatie, de software het IP aanneemt van de locatie van de VPN-server.

Op deze manier kan je net doen alsof je de komt uit het land van de VPN-server waar je verbinding mee maakt. Op die manier ben je vrijwel niet te herleiden naar jouw echte locatie. Op deze manier wordt jouw online privacy & anonimiteit gewaarborgd.

Een VPN kan ook worden gezien als een gesloten verbinding, een tunnel die een veilige reis biedt voor al je gegevens die van en naar een server gaan. Gegevens in deze tunnel zijn versleuteld en ingesloten om het voor potentiële bedreigingen moeilijker te maken om rond te neuzen.

Wil je dus anoniem browsen op het internet? Lees dan snel verder waar de beste VPN diensten van 2021 reviewen.

express vpn

1. ExpressVPN

De beste all-round VPN van 2021

Wanneer je eerder naar VPN’s hebt gezocht zul je hem ongetwijfeld eerder zijn tegengekomen, dit omdat ExpressVPN de beste VPN-service die er is in 2021.

De voordelen van ExpressVPN beginnen bij het grote aantal servers waarmee je wereldwijd snel verbinding kunt maken. Daarnaast is de software enorm toegankelijk voor gebruikers en dat maakt het een prettige VPN dienst.

ExpressVPN biedt meerdere beveiligingsprotocollen waaronder OpenVPN, L2TP/IPsec, IKEv2, en het eigen Lightway-protocol.

Nog beter, het gebruikt 256-bit AES encryptie die bijna onmogelijk te breken is. Dat, samen met de no-log policy en Perfect Forward Secrecy zodat uw versleutelde gegevens niet kunnen worden opgevangen en later ontcijferd, zorgt ervoor dat het een goede all-round VPN dienst is.

Het spelen van online games tijdens de VPN verbinding is ook mogelijk.

Zoals eerder vermeld is de toegankelijkheid van ExpressVPN enorm prettig. Het geeft ieder type gebruiker wat wils: van eenvoudige verbindingen voor diegene die gewoon anoniem wilt blijven, tot aan DNS-lekpreventie, gesplitste tunneling, een kill switch, en nog wat features.

Daarnaast werkt ook op zowat elk toestel, inclusief laptops, webbrowsers, smart hubs, consoles – noem maar op.

Hoewel ExpressVPN niet de goedkoopste is voor de vijf apparaten die het ondersteunt, kan het ook worden gebruikt op een router dankzij de router app, wat betekent dat u al die apparaten kunt koppelen en nog steeds veilig bent met één verbinding.

beste vpn services

2. NordVPN

De snelste VPN verbindingen

De tweede VPN in onze lijst is NordVPN. Deze VPN service heeft de snelste VPN servers in de lijst en een enorm breed aanbod aan servers per land om uit te kiezen. 

De snelheid van deze servers in vrijwel elk land tijdens elke activiteit blijft stabiel wat hem een goede keuze maakt voor deze lijst.

NordVPN combineert de snelheden met een sterke beveiliging. Het heeft AES 256-bit encryptie, perfecte forward secrecy, en twee beveiligingsprotocollen waaronder OpenVPN UDP/TCP en IKEv2/IPsec.

Het heeft ook CyberSec om advertenties te vermijden en jouw laptop te beschermen tegen malware, een internet en app-specifieke kill switch, samen met gesplitste tunneling.

NordVPN lijkt een paar kleine minpunten te hebben als het gaat om de werking op verschillende apparaten, van iOS tot Android, waaronder het presenteren van verschillende beveiligingsprotocolopties.

Dat gezegd hebbende, is dit een ongelooflijke VPN met een nog ongelooflijker snelle verbindingsfunctie, wat hoge VPN-snelheden betekent met een klik op een knop.

Heb je een VPN met snelheid nodig? Dan is NordVPN de perfecte keuze.

Surfshark VPN

3. Surfshark

Beste VPN voor torrents & downloads

De derde VPN Surfshark is de perfect keuze voor de lezers die af toe piraten (series, films en muziek downloaden). Deze VPN service maakt het gemakkelijk om anoniem films en TV shows, series en muziek te downloaden, bijvoorbeeld via torrents. Dit allemaal zonder angst op boetes van partijen als Brein.

Met Surfshark kan je een oneindig aantal apparaten toevoegen aan jouw licentie. Daarnaast geeft het bij elke verbinding een ander IP, wat het lastiger maakt om je te traceren. Mocht je dit niet willen is er ook een mogelijkheid om een vast IP aan te houden.

Ten slotte is het bedrijf achter Surfshark gevestigd in de maagden eilanden. Deze valt buiten het 14 ogen principe, een internationaal akkoord over het surveillance van online activiteiten en uitwisselen van data. Dit is prettig want op deze manier ben je er van verzekerd dat Surfshark jouw persoonlijke gegevens niet zal overhandigen aan de overheid en dus partijen als Brein.

Surfshark en streamen

Naast een veilige keuze voor downloads is Surfshark ook uitermate geschikt voor het streamen van Netflix, Disney+, Hulu, HBO en andere streaming diensten die shows vergrendelen per land.

Dylan de Jonge
Dylan de Jonge

Dylan heeft 10 jaar geleden delaptopwinkel.nl opgericht tijdens zijn ICT opleiding. Hij kreeg veel de vraag "welke laptop moet ik kiezen" en besloot alle tips & tricks te bundelen op een website.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

delaptopwinkel.nl
Logo