HP laptops

HP laptops staan al jaren bekend om hun hoge kwaliteit laptops en zijn verkrijgbaar in veel verschillende modellen. Het assortiment van Hewlett-Packard (HP) is redelijk goed ingespeeld op het beoogd gebruik van de laptop, van internetten en e-mailen tot aan de serieuze gamer. In deze HP laptop koopgids nemen we je mee in alle laptop modellen / series van HP zodat je een gedegen keuze kunt maken.

Welke HP laptop modellen zijn er?

HP heeft haar laptop assortiment opgedeeld in verschillende series die te herkennen zijn aan hun eigen naam. Elke laptop in een serie is gemaakt voor een type gebruiker. Is er een HP laptop met x360 in de naam? Dan is het product voorzien van een kantelbaar scherm i.c.m. touchscreen.

Onderstaand maken we een lijst van alle bekende modellen HP laptops en geven hier een zo goed mogelijke uitleg bij.

Goedkoop HP Pavilion 15-eh1970nd laptop kopen

HP Pavilion laptops

Geschikt voor eenvoudige taken

Ben jij opzoek naar een HP laptop die geschikt is voor simpele taken zoals internetten, e-mailen of sociale media bijhouden? Kies dan voor een HP Pavilion laptop. Deze serie bevat de meest gangbare laptops van het merk. HP Pavilion laptops komen in veel verschillende soorten, kleuren en formaten. Daarnaast bevatten ze een Bang & Olufsen speaker voor een prima geluid uit de luidsprekers. Ook de prijzen van de Pavilion modellen zijn relatief laag.

De laptops in deze serie zijn te verkrijgen van 14 tot 17 inch. Daarnaast hebben ze ook een 360 beeldscherm rotatie model die aangeduid wordt met x360. Ook bevat deze serie goedkope gaming laptops, aangeduid met Pavilion G.

hp envy laptop kopen?

HP Envy laptops

Luxe uitstraling van collegezaal tot woonkamer

HP Envy laptops zijn visueel aantrekkelijke laptops met redelijk wat computerkracht. Deze laptops zijn gemaakt van aluminium wat ze steviger aan laat voelen dan de plastic varianten.

De Envy serie staat bekend om haar snel-laden accu’s die langer meegaan. Dit i.c.m. met de computerkracht maakt ze geschikt voor de meeste studies (inclusief foto bewerking) met lange dagen in de collegzaal, maar ook voor langduring thuisgebruik. 

Momenteel zijn de HP Envy laptops verkrijgbaar tussen de 13 en 17 inch en zijn ook hier kantelbare modellen te vinden, aangeduid met x360.

Goedkoop HP Probook 430 G8 i5-8GB-256ssd laptop kopen

HP ProBook laptops

Geschikt voor de zakelijke HP gebruiker

HP ProBook (HP Pro) laptops zijn geschikt voor de zakelijke gebruiker. Het is een van de drie zakelijke keuzes die HP heeft voor haar gebruikers. Naast de ProBook heeft het ook de HP EliteBook en de HP ZBook. Daarover later meer.

De HP ProBook is een goede zakelijke keuze wanneer je gaat voor een stevige behuizing i.c.m. een morsbestendig toestenbord. Handig als je veel koffie drinkt en graag met je handen praat in zoom meetings 😉. 

Deze laptops hebben naast een stevige behuizing ook een mat scherm, goede beveiligingsopties zoals een vingerafdruksensor en TPM beveiligingschip.

HP Elitebook kopen?

HP Elitebook laptops

Geschikt voor de luxe zakelijke gebruiker

HP EliteBook laptops zijn net als de ProBooks gericht op de zakelijke gebruiker. Het verschil zit hem vooral in de uitstraling van de laptop. Daar waar de ProBook robuust en plastic oogt, is de HP Elite subtieler en dunner uitgevoerd. Ook zijn ze in het algemeen krachtiger dan de ProBook. Onder de elite serie vallen onder andere de Elite Dragonfly, x360 en x2 (2-1 variant)

hp zbook kopen

HP Zbook laptops

Geschikt voor de krachtige zakelijke gebruiker

Ten slotte hebben we de Z by HP , ookwel HP Zbook genoemd, series. Deze workstations zijn gespecialiseerd in hoge prestaties. Kies dan ook voor een HP ZBook wanneer je een technische / creatieve professional bent die hoge grafische prestaties nodig heeft. Denk hierbij aan (foto) video of 3D rendering.

Onder de Zbook series vallen de Zbook Firefly, welke de kleinste en lichste variant is. De Zbook create en Zbook Studio voor realtime beeldsweergave en hoge computerkracht. De Zbook Fury gericht op krachtige prestaties in een iets kleiner formaat en ten slotte de ZBook power die veel kracht heeft voor relatief weinig geld.

hp spectre aluminium

HP Spectre laptops

Geraffineerd ontwerp met hoge prestaties

We vervolgen deze lijst met de HP Spectre series. Het kenmerkende aan deze serie is het ontwerp van de aluminium behuizingen met afgesneden hoeken i.c.m. de donkere behuizing. Naast het iconische ontwerp bestaat de serie vooral uit 13 en 16 inch x360 modellen die om te klappen zijn.

Ook bevatten de nieuwere modellen een OLED scherm. Dit gecombineerd met de snelle hardware zorgt voor aantrekkelijke laptops met hoge prestaties.

hp omen gaming laptop

HP omen laptops

Geschikt voor gamers

Zoek jij juist een goede gaming laptop? Dan is de HP Omen serie wat voor jou. Deze laptops zijn gemaakt voor hen die veel games spelen op hoge kwaliteit en graag mobiel willen zijn.

De HP Omen series bestaat uit betaalbare gaming laptops met relatief hoge prestaties. De laatste versies van de laptops schreeuwen minder gamer dan een MSi of Alienware laptop maar hebben juist een wat luxere uitstraling. Ondanks dat bevatten sommige modellen nog steeds leuke features als verlichte RGB toetsenborden maar ook 144 Hz schermen.

Goedkoop HP Chromebook 14b-na0900nd laptop kopen

HP Chromebooks

Voor de Chromebook liefhebber

Op zoek naar een goedkoop alternatief voor een laptop? Kies dan voor een HP Chromebook. Deze laptops zijn compact, energiezuinig en je werkt er overal mee in de cloud. Ook hier vinden we weer de x360 modellen terug maar ook chromebooks van11 tot 14 inch.

Let op, je werkt dus niet op een Windows maar juist op het Chrome OS via jouw Google account. 

delaptopwinkel.nl
Logo