Welke premium gamestoel kies jij in 2024? Noblechairs EPIC vs. Gamvis ELITE vs. MSI Mag CH120

19 augustus 2022

Wil jij een gaming stoel kopen van een goede kwaliteit? Dan heb je ongetwijfeld al aardig wat onderzoek gedaan naar een premium gamestoel. In deze review nemen wij 3 premium game stoelen van ongeveer €300 onder de loep en testen wij deze voor jullie uit.

Voor deze review hebben wij de Noblechairs Epic van leer gekozen, de carbon MSI Mag CH120 gaming stoel met zijn klassieke rode MSi kleuren. En ten slotte de stoffen Gamvis ELITE XL stoel met van premium stof.

Elk van deze stoelen heeft zo zijn eigen voor en nadelen, maar zijn allemaal gemakkelijk in elkaar te zetten. Wij beoordelen de gamestoelen op verschillende punten zodat jij zelf kan bepalen welke game stoel het beste past bij jouw situatie (en smaak).

Twijfel jij dus over het kopen van een van deze gamestoelen? Bekijk dan ook eens onze uitgebreide video en laat me weten welke stoel jij gaat kopen voor jouw setup.

MSI MAG CH120
MSI MAG CH120
9/10

Met deze MSI Mag CH110 / CH120 stoel laat je de gamer in je los. Je hebt deze stoel waarschijnlijk gekozen omdat deze meer “gamer” uitstraalt dan de andere twee premium game stoelen.

De carbon print in combinatie met het MSi rood maken het een prachtige gamestoel. 

GAMVIS ELITE
GAMVIS ELITE
9/10

Heb jij gekozen voor de stoffen GAMVIS Elite variant? Dan ga je hier veel plezier aan beleven tijdens zowel de winter als de zomer. Ook is deze stoel huisdier proof.

Deze stoel kan tot 90-140 kantelen, heeft een 4D aanpasbare armsteun. Het frog mechanisme zorgt voor een stop in elke positie.

Noblechairs EPIC
Noblechairs EPIC
9.1/10

Heb jij gekozen voor de Luxe Noblechairs EPIC variant? Deze stoel kan tot 90-140 kantelen, heeft een 4D aanpasbare armsteun.

Het frog mechanisme zorgt voor een stop in elke positie en de luxe uitstraling door het kunstleer en het stiksel zorgt ervoor dat deze bureaustoel een prachtige eyecatcher is in elke ruimte

We hebben elk van de drie stoelen beoordeeld op een aantal belangrijke punten die uiteindelijk de score van de stoel bepalen:

 1. Zitgedeelte
 2. Hellingshoek
 3. Armleuning
 4. Mechanisme (Schommelen)
 5. Materiaal
 6. Kussens
 7. Onderstel

Speciaal voor deze review hebben wij ook een video in elkaar gezet waarbij de MSI 120, NobleChairs Epic en de Gamvis Elite XL vergelijken met elkaar. Mocht je dus liever een video bekijken dan dit artikel lezen? We’ve got you!

Is de game stoel visueel aantrekkelijk?

Op een high-class gamestoel moet je op zijn minst lekker kunnen zitten tijdens het gamen. Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Vandaar dat we tijdens deze test aandachtig kijken hoe de stoel eruit ziet in jouw gaming set-up. 

Zo heeft elke gaming stoel dus een zijn eigen voorkant, achterkant maar ook de afwerkingen zoals de stof of de naai patronen die gebruikt worden in combinatie met het logo van de stoel.

Ook verwerken twee van de drie stoelen carbondetails in hun stoel; zowel op het stof als op de armrest.

premium gaming stoel cover

Zitgedeelte - Vorm & Materiaal

Als eerst kijken we naar het zitgedeelte en daarbij de vorm en het materiaal van de Noblechairs EPIC, MSI Mag CH120 en de Gamvis ELITE 2.0. 

Noblechairs

De Noblechairs heeft een kuipvormig zitgedeelte met opstaande randen. De stoel is gevuld met hard schuim. Hard schuim staat er om bekend dat het ergonomisch beter is. Dit is fijn zodat je houding goed blijft tijdens lange werk of game sessies.

MSi

De MSi heeft juist weer een plat zitgedeelte. Je kan dit zien aan de lage rode randen die platter zijn. Daarnaast is deze stoel gevuld met zacht schuim. Dit zorgt ervoor dat je lekkerder wegzakt in de stoel, wat voor sommige gamers weer erg prettig is.

Gamvis

De Gamvis heeft net als de MSi een plat zitgedeelte met lage randen. Echter is deze stoel gevuld met hard schuim zoals bij de noblechairs, met op zijn beurt weer dezelfde ergonomische voordelen.

Kies dan ook de stoel die het best bij je past.

Hellingshoek- Hoe ver kan de stoel naar achter?

Vervolgens kijken we naar de hellingshoek van elke stoel; dit staat voor hoe ver de stoel naar achter kan. Persoonlijk game ik nooit liggend, maar misschien sommige van jullie juist weer wel.

noblechairs hellingshoek

Noblechairs

De Noblechairs en de Gamvis kan je instellen op een hoek van 90 tot 140 graden. Dit voelt een stuk veiliger en comfortabeler dan de hellingshoek van MSi.

msi hellingshoek

MSi

De MSi is namelijk in te stellen op een hoek van van 90 tot 160 graden. Hierdoor kan je verder naar achter, maar ik kan me geen moment voorstellen waarop dit veilig kan en wil gebruiken.

premium gaming stoel cover

Armleuning - Hoe verstelbaar zijn deze?

Een ander belangrijk onderdeel van een gaming stoel zijn de armleuningen. Want hoe is deze aan te passen? Hoe ziet hij eruit en van wat voor materiaal is deze gemaakt?

noblechars msi armleuning

Noblechairs & MSi – Zacht & Zwart

De Noblechairs en de MSi hebben een simpele armleuning gemaakt van zwart, zacht materiaal. 

gamvis carbon armleuning

Gamvis – Carbon details

De Gamvis heeft heeft ervoor gekozen om in plaats van een zwart design een carbonpatroon te kiezen. 

4 Dimensionaal in te stellen

Alle stoelen in deze video hebben een armsteun die 4 dimensionaal aan te passen zijn. Dit houdt in dat de armleuning aan te passen is van:

 1. Links naar rechts
 2. Voor naar achter
 3. Onder naar boven
 4. Draaibaar van links naar rechts
frog vs butterfly

Mechanisme van de stoel - Schommelen!

Hoe een game stoel schommelt hangt weer af van het mechanisme dat de stoel bevat. Tijdens deze review komen we twee type stoelmechanismen tegen: Het Butterfly mechanisme en het frog mechanisme

butterfly mechanisme

Butterfly Mechanisme

De MSi is de enige stoel in deze test met een klassiek butterfly mechanisme. Een butterfly mechanisme vinden we vaker in game stoelen van een lagere prijsklasse. Het blokkeren van een bepaalde stand gaat hier dus niet. 

frog mechanisme

Frog Mechanisme

De Gamvis en de Noblechairs gaming stoelen bevatten weer een Frog mechanisme, welke vaak zich vaak bevind in premium gamestoelen. Het mooie aan het frog mechanisme is dat je het wiegen van de stoel op elk gewenst moment stop kunt zetten. Dit kan allemaal via de hendel aan de zijkant van de stoel. Via dezelfde hendel zet je de stoel weer terug naar zijn originele staat.

Materiaal - Stof of juist leer?

Het materiaal van de stoel bepaald de uitstraling. In deze stoelen zien we het gebruik van kunstleer. Wat zijn daar juist weer de voordelen en nadelen van? 

noblechairs kunstleer

Noblechairs EPIC

De noblechairs gebruikt hoogwaardig kunstleer met geperforeerde gaatjes. Dit geeft de stoel een luxe, elegante look. De stoel is afgewerkt met goude stiksels. Naast de luxe uitstraling is kunstleer eenvoudig schoon te maken, maar is hij wel weer gevoelig voor krassen. Ook kan het leer plakken op de huid in de zomer tijdens het gamen.

msi stoel

MSi MAG CH120

MSi maakt ook gebruik hoogwaardig kunstleer, maar past het weer op een hele andere manier toe. Zo gebruikt het de iconische rode kleur van MSi over de gehele zijkant van de stoel. Verder is de carbonprint sterk aanwezig op de rug en het zitgedeelte van de stoel. 

gamvis stoel 2

Gamvis Elite 2.0

Gamvis gaat ook voor een luxe uitstraling met stiksels, maar maakt géén gebruik van kunstleer. In plaats hiervan maakt het gebruik van versterkte stof. Het voordeel van stof is dat het integendeel tot kunstleer wel prettig zit met warm weer. Ook is stof een betere keuze als je huisdieren als katten hebt omdat het minder krasgevoelig is.

gamestoelen lendenkussens

Kussens - Handig of irritant?

Bij elk van de stoelen krijg je een hoofd en een lendenkussen. Deze kussens zorgen voor extra ondersteuning en comfort.

Maar zijn deze ook echt nodig?

Persoonlijk gebruiken wij al vrij snel géén hoofdkussens meer, maar wel het lendenkussen.

Alle kussens in deze test zijn afneembaar en de vulling kan eruit genomen worden om hem minder stevig te maken. 

wheel comparison

Onderstel - Materiaal & Wielen

Ten slotte zijn we aangekomen bij de wielen van de gamingstoelen. Van wat voor materiaal zijn ze? En hoe ziet het ontwerp er uit?

Elke stoel heeft een sterke metalen basis waarbij het mechanisme goed te zien is. De poten van de MSI en noblechairs zijn gebogen, terwijl de GAMVIS juist weer recht zijn.

De wielen van alle 3 de stoelen rollen vloeiend over de vloer. Het grote verschil zit hem in het ontwerp van de wielen (die overigens gemakkelijk te vervangen zijn).

 • Noblechairs: Een simpel ontwerp waarbij vuil goed zichtbaar is.
 • Gamvis: Spaak ontwerp met spatbord waar vuil minder goed te zien is (mijn favoriet)
 • MSI: Spaak ontwerp zonder spatbord

Conclusie - Welke is de beste gaming stoel?

We hebben de drie game stoelen goed onder de loep genomen. We hebben veel overeenkomsten maar ook juist verschillen. Uiteindelijk komt het neer op smaak en welke stoel het best bij jouw situatie past.

Hieronder de gegevens nog een keer kort op een rijtje

Conclusie review

Waar kun je de game stoelen kopen?

Heb je een keuze kunnen maken en ben je benieuwd waar je een van de drie besproken stoelen kan kopen?

Onderstaand hebben we de beste online verkopers voor je uitgelicht.

Noblechairs EPIC

Heb jij gekozen voor de Luxe Noblechairs EPIC variant? Deze stoel kan tot 90-140 kantelen, heeft een 4D aanpasbare armsteun. Het frog mechanisme zorgt voor een stop in elke positie en de luxe uitstraling door het kunstleer en het stiksel zorgt ervoor dat deze bureaustoel een prachtige eyecatcher is in elke ruimte

noblechairs epic kopen

MSi MAG CH120

msi MAG CH110 / CH120

Met deze MSI Mag CH110 / CH120 stoel laat je de gamer in je los. Je hebt deze stoel waarschijnlijk gekozen omdat deze meer “gamer” uitstraalt dan de andere twee premium game stoelen. De carbon print in combinatie met het MSi rood maken het een prachtige gamestoel. 

GAMVIS Elite

Heb jij gekozen voor de stoffen GAMVIS Elite variant? Dan ga je hier veel plezier aan beleven tijdens zowel de winter als de zomer. Ook is deze stoel huisdier proof. Deze stoel kan tot 90-140 kantelen, heeft een 4D aanpasbare armsteun. Het frog mechanisme zorgt voor een stop in elke positie.

gamvis elite
Dylan de Jonge
Dylan de Jonge

Dylan heeft 10 jaar geleden delaptopwinkel.nl opgericht tijdens zijn ICT opleiding. Hij kreeg veel de vraag "welke laptop moet ik kiezen" en besloot alle tips & tricks te bundelen op een website.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

delaptopwinkel.nl
Logo