Goedkope gaming laptop kopen? Top 5 budget game laptops

24 november 2021

Het vinden van een goedkope game laptop kan best lastig zijn. De gaming laptops bevatten vaak krachtige hardware. Dit zorgt ervoor dat een game laptop vaak hoog kan oplopen in de prijs. Maar ook onder de €1000 zijn er snelle en goed functionerende modellen te verkrijgen. Vandaar dat ik de top 5 budget game laptops heb samengesteld om voor een goede prijs toch heel fijn te kunnen gamen.

Als gamer weet ik hoe belangrijk het is om een snelle en functionerende laptop te hebben. Er is niks vervelender dan een laptop die lagged tijdens het spelen van games of bepaalde instellingen niet aankan waardoor je hem geforceerd op lagere settings moet gaan spelen.

Top 5 goedkope gaming laptops - budget game laptops onder de €1000

We zien dat veel van de onderstaande laptops tijdelijk zijn uitverkocht, waarschijnlijk i.v.m. corona. Wij halen de laatste prijzen en beschikbaarheid op zodat je altijd op de hoogte bent van de beschikbaarheid.

Geen tijd om het artikel te lezen?

Dan heb je hieronder snel de links naar de goedkoopste gaming laptops bij verschillende webwinkels.

Voor en nadelen van een game laptop

De prestaties van een gaming laptop worden bepaald door de hardware in het apparaat. Deze hardware zoals een dedicated videokaart maakt het apparaat vaak zwaarder en deze grotere onderdelen zorgen ervoor dat het meer warmte produceert dan een normale laptop. De warmte die geproduceerd wordt door de processor en grafische kaart is vaak een van de minpunten van een gaming laptop. Vandaar dat game PC’s ook zo’n enorme koelinstallaties hebben draaien zoals waterkoeling.

De prestaties van een gaming laptop zijn vaak beter dan een normale laptop die je voor media en school gebruikt. Je kunt hoger en sneller gamen maar ook zware grafische taken als 3d-modelleren of foto en video bewerking zijn vaak gemakkelijk te doen.

Let wel op dat de accu van een gaming laptop vaak minder lang meegaat omdat deze hoge prestaties vaak meer stroom verbruiken.

Nu je weet waarom de onderdelen de prestaties van een gaming laptop bepalen is het tijd om de top 5 goedkope gaming laptops van 2021 te bespreken.

budget gaming laptop 2

 1. Lenovo IdeaPad Gaming 3

Beste budget gaming laptop

De Lenovo IdeaPad Gaming 3 is op het moment van schrijven de beste budget gaming laptop. Het model ligt in lijn met de vorige koploper (IdeaPad L340). Deze gaming editie van de IdeaPad lijn heeft enorm mooie specificaties en een erg strak design met blauwe accenttinten.

Beknopte specificaties
Schermdiagonaal – 15,6 inch – Full HD
Processor – AMD Ryzen 5 (3GHz – 4 Ghz – 8MB cache)
RAM-geheugen – 8 GB DDR4
Opslagcapaciteit – 512 GB SSD
Videokaart – NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB

Eigenschappen van de Lenovo IdeaPad Gaming 3 laptop

Deze game laptop heeft een 15,6 inch full-HD (1920 x 1080) VA paneel met een verversingssnelheid van 60 Hz. Het anti reflecterend laagje in het scherm dat ervoor zorgt dat je minder last van weerkaatsingen van (zon)licht, maar dit zorgt wel voor fletse kleuren.

Deze NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart zorgt voor de game in game laptop. Deze GPU is meer dan in orde. Het zorgt ervoor dat games snel en vloeiend gespeeld kunnen worden.

Met zijn snelle AMD Ryzen 5 processor heeft deze laptop een zeer degelijke processor er in zitten. Deze Intel Core processor haalt een kloksnelheid van3 Ghz en is met een Turbo boost over te clocken tot 4 GHz. Daarnaast zit er 8GB DDR4 geheugen in deze laptop. De opslag in deze Lenovo is meer dan voldoende. Het bevat een 512 GB SSD.

Dit bij elkaar , in combinatie met de goedkope prijs van deze game laptop maakt het onze eerste keuze in de lijst.

Lenovo IdeaPad L340 aanbiedingen

Wij halen elke dag de beste prijzen op voor jou, zo heb jij altijd de beste prijs!

acer aspire 7 a715

2. Acer Aspire 7 A715

De goedkope Acer game laptop

De Acer Aspire 7 A715 is een gaming laptop die aan de bovenkant van de budget prijsklasse zit. Met een prijs van rond de duizend euro is het een van de duurdere laptops maar wel een met een prachtig strak design en een i7 processor.

Zijn voorganger is trouwens ook de winnaar van de Hardware.info Excellent award in September 2017. Dit geeft al aan dat dit kwalitatief goede laptops zijn.

Beknopte specificaties

Schermdiagonaal – 15,6 inch
Processor – Intel Core i7-9750H (2,6 – 4,5 GHz 12MB cache)
RAM-geheugen – 16 GB DDR4
Opslagcapaciteit – 512 GB SSD NVMe
Videokaart – NVIDIA GeForce GTX 1650 – 4GB

Eigenschappen van de Acer Aspire 7 A715

Deze Acer Aspire 7 serie laptop heeft een 50Hz 15,6 inch full-HD (1920 x 1080) mat IPS scherm. Net als het scherm bij de Lenovo Legion, zorgt dit IPS scherm ervoor dat je kunt gamen met heldere kleuren vanuit elke kijkhoek.

De processor in deze Acer Aspire 7 serie bevat een Intel Core i7 van de Coffee Lake Refresh generatie. Het is een Hexa core processor, wat inhoud dat hij 6 kernen heeft. Al met al zorgt dit ervoor dat deze processor 2,6 GHz kloksnelheid heeft en maximaal 4,5 GHz met een Turbo Frequency boost (snel) kan halen.

Deze goedkope Acer game laptop heeft in totaal 16GB werkgeheugen onder de behuizing zitten. Verder heeft hij een snelle 512 GB SSD schijf met PCIe aansluiting wat hem sneller maakt dan een traditionele SSD.

Deze Acer gaming laptop heeft een dedicated NVIDIA GeForce GTX 1650 grafische kaart met 4GB cachegeheugen wat hem in staat stelt om moderne games op hoge framerates af te spelen:

 • Average EFps: 82
 • CSGO: 188 EFps
 • GTAV: 49 EFps
 • Overwacht: 56 EFps
 • PUBG: 49 EFps
 • Fornite: 69 EFps

Klik hier voor de totale benchmark

Deze Acer Aspire heeft een lithium-ion accu wat zorgt voor een batterijduur van 10 uur. Daarnaast heeft het een gewicht van 2,15 KG, wat hem licht maakt voor een gaming laptop. Het heeft tevens een verlicht toetsenbord wat extra fijn gamed in het donker. Het enige nadeel van deze laptop is de bloatware die meegeïnstalleerd wordt vanuit Acer.

Acer Aspire 7 aanbiedingen

lenovo legion 7 15imh05 81yt005bmh laptop

3. Lenovo Legion 5

Beste grafische kaart

Welkom terug Lenovo Legion! Voorheen had de Lenovo Legion Y540 een vaste plek had in deze lijst. De nieuwkomer Lenovo Legion 5 is een welverdiende plaatsvervanger van de Y540 en de MSI GV62M.

De Lenovo Legion 5 is een prachtige game laptop van Lenovo onder de €1000. Met een prijskaartje van rond de  €999 (soms willen ze hem nog wel eens net boven de 1000 zetten) is het een van de goedkopere game laptops in het Lenovo Legion assortiment. Deze geweldige gaming laptop heeft een strak zwart uiterlijk zoals we gewend zijn van de Legion lijn. Het backlit keyboard i.c.m. zijn futuristische vormen doen de laptop veel goeds.

Maar behalve zijn stoere uiterlijk heeft deze gaming laptop natuurlijk ook een erg sterke set aan specificaties.

Beknopte specificaties

Schermdiagonaal – 15,6 inch
Processor – AMD Ryzen 5 (3ghz , 4 ghz)
RAM-geheugen – 16 GB DDR4
Opslagcapaciteit – 512GB SSD
Videokaart – NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti

Eigenschappen van de Lenovo Legion 5

Deze Lenovo game laptop heeft net als veel van de bovenstaande laptops een 15,6 inch  (1920 x 1080)  full-HD mat IPS scherm.

Het bevat de nieuwe Renoir AMD Ryzen 5 processor en heeft 6 kernen (Hexa-Core). Dit zorgt ervoor dat de kloksnelheid van deze processor op zo’n 3 GHz ligt. De maximale kloksnelheid d.m.v. Turbo Frequency is maar liefst 4 GHz. Het cachegeheugen van deze processor bedraagt 3MB. We zien dat steeds meer game laptops momenteel overstappen op AMD processoren.

Het totale werkgeheugen bedraagt 16 GB SO-DIMM DDR4. Het werkgeheugen in deze laptop is helaas niet uit te breiden. Deze Lenovo laptop bevat een NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti grafische kaart. Deze GPU bevat 4GB videogeheugen, wat mede zorgt voor de prestaties van deze krachtpatser.

De MSI laptop is 2,3 kg in gewicht en is gemaakt van zwart kunststof. De batterijduur van deze laptop bedraagt 13,5 uur volgens de fabriek. Ook deze laptop bevat een verlicht toetsenbord wat het bedienen in het donker een stuk gemakkelijk maakt.

Lenovo Legion 5 aanbiedingen

acer nitro 5 an515 44 r4ec

4. Acer Nitro 5

Beste prijs & Opslag

De MSI GF63-0566NL heeft plaatsgemaakt voor de Acer Nitro 5 nadat het eerder de Medion Erazer P7651 van deze positie had gestoten. Het is met zijn prijs van €729 de goedkoopste budget gaming laptop. Deze Acer heeft een zwart met rode behuizing en bestaat als enige laptop in deze lijst voornamelijk uit AMD hardware.

Beknopte specificaties

Schermdiagonaal – 15,6 inch Full HD
Processor – AMD Ryzen 5-2500U (2-3,6 GHz)
RAM-geheugen – 8 GB DDR4
Opslagcapaciteit – 512GB SSD
Videokaart – AMD Radeon RX 560X – 4GB

Specificaties van de Acer Nitro 5

Deze Acer heeft een IPS beeldscherm met een beeldschermdiagonaal van 15,6 inch en een resolutie van 1920 x 1080 pixels, wat ook bekend staat als Full HD. De schermverversing van deze laptop is 60 Hz.

Het bevat een AMD Ryzen 5  processor van de Raven Ridge generatie. Deze Quad core (4) processor haalt 2 GHz kloksnelheid en maximaal 3,6 GHz via Turbo frequency. Daarnaast heeft deze processor 4 MB cachegeheugen.

In deze Acer game laptop zit 4GB SO-DIMM DDR4 werkgeheugen. Wil je hem aanvullen met RAM geheugen? Dan kan dat helaas niet bij deze laptop. Qua opslag zit je ook goed met deze game laptop. Het heeft als enige 512GB SSD opslag. wat zorgt voor razendsnel opstarten van je besturingsprogramma en games.

De dedicated grafische kaart die het bevat is de AMD Radeon RX 560X met 4GB grafisch geheugen. Dit zorgt ervoor dat je je games op een hoog FPS kan spelen zonder moeite. Verder heeft deze Asus gaming laptop een gewicht van 2,5KG, wat hem een van de zwaardere laptops maakt in de lijst.

De matige batterijduur van 5 uur is ook hier waard om uit te lichten. Wanneer je van plan bent veel onderweg te gamen is deze laptop niet geschikt.

Acer Nitro 5 aanbiedingen

Wij halen elke dag de beste prijzen op voor jou, zo heb jij altijd de beste prijs!

 

hp pavilion g15

5. HP Pavilion G15

HP gaming laptop in een strak jasje

Ten slotte hebben we een HP laptop die er in eerste instantie niet meteen uitziet als een game laptop. Deze HP heeft echter een goede dedicated videkaart van NIVIDIA wat hem super maakt om te gamen of voor videobewerking en een hybride schijf waardoor je nooit opslag ruimte te kort komt. Daarnaast heeft hij ook ook 16GB DDR4 ramgeheugen, wat dubbel zoveel is als de duurdere HP Omen 15 gaming laptop.

Beknopte specificaties

Schermdiagonaal – 15,6 inch Full HD
Processor – Intel Core i5-8300H (2,3 – 4Ghz – 8MB)
RAM-geheugen – 16GB DDR4
Opslagcapaciteit – 128 GB SSD + 1 TB HDD
Videokaart – NVIDIA GeForce GTX 1050 2GB

Eigenschappen van de HP Pavilion G15

Deze 15,6 inch HP game laptop heeft een Full HD mat IPS scherm net als andere laptops in deze lijst. Ook dit LCD scherm zorgt ervoor dat het dynamisch contrast hoger is waardoor je subtielere kleurverschillen ziet. Zeker niet verkeerd tijdens het gamen! de anti-reflectie is ook handig tijdens zonlicht op het scherm zodat je beter kunt gamen.

Deze HP pavillion bevat een Intel Core i5 Quad core processor uit de Coffee Lake generatie. Het heeft een kloksnelheid van 2,3 GHz en kan maximaal overgeclocked worden tot maar liefst 4GHz.

Met 16GB DDR4 werkgeheugen is deze laptop prima uitgerust voor zowel gamen als video en filmbewerking. Daarnaast bevat deze HP een Hybride opslag. Dit betekend dat hij zowel een SSD schijf als een HDD schijf heeft. Dit is handig zodat je grote bestanden op de HDD kunt zetten en de primaire bestanden als Windows of game installaties op de SSD schijf. Het bevat 128 GB SSD en maar liefst 1 TB HDD opslag. Dit komt samen uit op 1128GB aan opslag.

Net als eerdere laptops in deze lijst heeft deze HP een dedicated videokaart: De NVIDIA GeForce GTX 1050 met 2GB aan videogeheugen. Hij kan de modernste games met vlag en wimpel aan op high settings en bij ultra settings krijgt deze videokaart het iets lastiger. 4k is niet aan te raden met deze laptop. Daar komt toch meer een high-end gaming laptop om de hoek kijken.

Wil je zelf ook een videokaart testen met benchmarks? Check dan even deze tool van notebook checkOverwatch

 • 290,2 FPS Low settings
 • 122,9 FPS Medium settings
 • 92,2 FPS High settings in Full HD
 • 55,5 FPS Ultra settings in Full HD
 • 29,05 FPS 4k settings!

Battefield 1

 • 121,4 FPS – Low settings
 • 101,7 FPS – Medium settings
 • 49,4 FPS – High settings in Full HD
 • 44,4 FPS – Ultra settings in Full HD

Destiny 2

 • 99,4 FPS – Low settings
 • 56,4 FPS – Medium settings
 • 50,4 FPS – High settings in Full HD
 • 39,4 FPS – Ultra settings in Full HD
 • 9,5 FPS – 4k settings!

Ten slotte heeft het een gewicht van 2,4 KG en is hij gemaakt van zwart aluminium wat hem een mooi uiterlijk geeft. Ook is het waard om te vermelden dat deze laptop toetsenborderlichting heeft wat ook hier gamen in het donker makkelijk maakt en dat het een fast charge accu bevat wat je laptop razendsnel oplaad van 0 naar 90% binnen 90 minuten.  Ook is het zeker het vermelden waard dat deze laptop een lithium-ion batterij heeft die 9 uur meegaat!

HP Pavillion aanbiedingen

Het kiezen van een laptop blijft toch vaak een persoonlijke keuze. Hopelijk heb ik je iets met deze keuze kunnen helpen door het schrijven van dit artikel. Nu kan het zomaar zo zijn dat je nog steeds vragen hebt als het gaat over het kiezen van een goedkope gaming laptop. Laat dan gerust een reactie achter onder deze blogpost of stuur me een berichtje op FaceBook.

Ik probeer dit artikel maandelijks te updaten, zo doen wij dit van jaren en zijn we tijdens deze goedkope gaming laptop 2019 post al druk bezig voorbereidingen te treffen voor 2020.

4 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
 1. Ik was zelf aan het kijken naar een Lenovo legion Y520 als game laptop om fortnite op te spelen.
  Denk je dat dat een beetje fatsoenlijk speelt?

  • Nice!
   Op 1080p (full-HD) / High quality speel je Fortnite met deze laptop op 53 frames per seconde.
   Dit is meer dan prima om lag-vrij te spelen.

 2. Ik zou zeggen:

  Lenovo L340-15IRH Gaming – 81LK0091MH

  15,6 inch Full-HD beeldscherm
  Intel® Core™ i5-9300H processor
  8 GB werkgeheugen
  256 GB SSD + 1 TB HDD
  NVIDIA® GeForce® GTX 1650 – 4 GB

  899,-

  • Zeker een mooie variant!

   De laptops en de modellen rouleren snel!
   IK zie inderdaad dat hij bij paradidget 899 kost IPV 1299 bij coolblue

   Ik ga het noteren

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

delaptopwinkel.nl
Logo
Herstel Wachtwoord