HyperDrive USB-C adapter Review – 8 aansluitingen voor jouw MacBook Pro

9 december 2021

Als MacBook gebruiker heb je in de afgelopen jaren jouw Apple laptop steeds lichter en dunner zien worden. Dit gaat ten koste van een hoop dingen waarbij een van de bekendste het aantal aansluitingen is. Het ontbreken van een HDMI, Ethernet of simpelweg standaard USB type A (2.0/3.0) aansluitingen levert vooral voor nieuwe Apple laptop gebruikers kopzorgen op.

Om toch gebruik te kunnen maken van dergelijke aansluitingen zijn er verschillende USB adapters of hubs op de markt. Hiervan is de meest bekende de HyperDrive USB-C hub. In deze review nemen we een kijkje naar de mogelijkheden van deze MacBook pro adapter die 1 USB-C poort veranderd in 8 handige aansluitingen.

Daarnaast gaan we ook voor jou op zoek naar de meest goedkope aanbieder in ons netwerk van winkels zodat je nooit teveel betaald voor het product.

Wil jij een Hyper Slim 8-in-1 USB-C Hub kopen? Dan hebben wij alvast de meest goedkope aanbieders op een rijtje gezet en de kleuren voor je opgesplitst in Space Grey & Zilver.

HyperDrive Slim 8-1 Specificaties

Laten we allereerst kijken naar de specificaties van de HyperDrive Slim 8-1 USB-C Hub. Meestal zijn er maar een paar punten die het onderscheid maken bij een Hub. Dat zijn het ontwerp en de aansluitingen.

Qua aansluitingen zit je met deze hub goed: Je hebt 1 USB-C aansluiting die omgezet word in 8 verschillende types:

  1. HDMI – 4k UltraHD
  2. Mini DisplayPort – 4k UltraHD
  3. USB-A poort – 5Gbps
  4. USB-A poort – 5Gbps
  5. Gigabit Ethernet (Poort voor bekabeld internet)
  6. SD kaartlezer
  7. Micro SD kaartlezer
  8. USB Type-C power passthrough tot 100W charging

Dit word ook direct duidelijk gemaakt op de verpakking van het product.Het feit dat deze hub zowel multifunctioneel is en zijn naam “slim” waar maakt blijkt maar weer als we naar het ontwerp kijken. Deze slim HUB is 90mm hoog, 3 cm breed en heeft een diepte van 11,5cm en heeft een gewicht rond de 180 gram.

Ook qua ontwerp is het apparaat aantrekkelijk om te zien. Het is gemaakt van aluminium en is verkrijgbaar in zowel Space Grey als Silver (kleuren van de MacBooks).

De enige minpunten die we ons kunnen bedenken is de korte kabel en het feit dat de Hyper Slim niet met een beschermend hoesje komt. Als je, net als mij, zo zuinig bent op je spullen (zeker met dit mooie uiterlijk) is dit geen overbodige luxe.

Hoe ziet de HyperDrive eruit?

Voor en nadelen van HyperDrive Slim 8-1 USB-C Hub

Soms is het handig om de voor en nadelen van een product op een rijtje te hebben. Zodoende hebben wij in het onderstaande overzicht onze ervaringen gedeeld.

 

Conclusie

De HyperDrive Slim 8 in 1 USB-C Hub is een waardige toevoeging voor iedereen met een MacBook Pro of Air. Het apparaat is compact, licht van gewicht en matched in kleur met jouw MacBook. Qua aansluitingen zit je ook gebakken met deze Hub. Van het geven van een presentatie met HDMI tot aan bekabeld internet via je Ethernet poort.

Benieuwd naar de goedkoopste aanbieders van dit product? Klik dan hier.

Dylan de Jonge
Dylan de Jonge

Dylan heeft 10 jaar geleden delaptopwinkel.nl opgericht tijdens zijn ICT opleiding. Hij kreeg veel de vraag "welke laptop moet ik kiezen" en besloot alle tips & tricks te bundelen op een website.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

delaptopwinkel.nl
Logo