Lenovo laptops

Lenovo is een merk van de Chinese Lenovo Groep. De groep produceert consumentenelektronica en computerhardware. In China is die de grootste producent van computerapparatuur.

Behalve computers maakt Lenovo ook mobiele telefoons en fotoapparatuur. Het bedrijf was tot 2005 tamelijk onbekend bij de Europese consument. In dat jaar nam het de pc-afdeling van IBM over.

Daarmee verkreeg Lenovo in een keer naamsbekendheid en een flink aandeel van de wereldwijde PC-markt. Zo komt de naam ThinkPad, die aan bepaalde laptopmodellen wordt gegeven, oorspronkelijk van IBM. Hoewel Lenovo ook tablet- en desktopcomputers maakt, beperken we ons hier tot laptops.

Welke Lenovo laptops zijn er?

Lenovo voert diverse modellijnen. We noemden al ThinkPad, een naam die Lenovo van IBM heeft overgenomen. Daarnaast bestaat de IdeaPad, ThinkBook, Yoga, Legion, Flex en Chromebook. We zullen deze modellijnen kort toelichten zodat je precies weet welke Lenovo laptop bij jou past. 

Goedkoop Lenovo Thinkpad E15 G2 - 20TD0038MH laptop kopen

Lenovo Thinkpad

De eerste ThinkPad laptops kwamen in 1992 op de markt, toen nog door IBM gemaakt. Deze modellijn is bedoeld voor de zakelijk markt. Deze laptops gebruiken de PRO-versie van Windows.

Een Lenovo ThinkPad komt met extra beveiliging, zoals de vercijferde opslag van bestanden. Ze zijn robuust gebouwd en kunnen dus tegen een stootje. Dit is handig wanneer je veel met je laptop moet reizen, zoals naar werk of een klant.

Goedkoop Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 82H9008RMH laptop kopen

Lenovo IdeaPad

De IdeaPad laptops zijn ontworpen voor persoonlijk gebruik. Ze komen zowel met grote als kleine beeldschermen. Windows is natuurlijk het besturingssysteem, maar dan de Home-versie.

Ze zijn ideaal voor situaties waarin de laptop voor simpele activiteiten wordt gebruikt. Die gaan van internetten en teksten schrijven tot aan Netflixen. Het is mogelijk om op sommige modellen te gamen, maar mocht je echt veel gamen willen we toch adviseren in dat geval voor een Lenovo Legion game laptop te kiezen.

Goedkoop Lenovo ThinkBook 15 G2 - 20VG006RMH laptop kopen

Lenovo ThinkBook

Een ThinkBook is als een ThinkPad en is bedoeld voor klein-zakelijk gebruik. Ze zijn wat kleiner dan de ThinkPad en hebben een kleiner scherm, waardoor ze gemakkelijker kunnen worden meegenomen. Ook deze modellijn gebruikt de PRO-versie van Windows.

Een ThinkBook heeft een stevige behuizing van aluminium, een toetsenbord dat morsbestendig is en een speciale chip om bestanden te versleutelen. Voor veilig en snel inloggen heeft die een vingerafdrukscanner.

Goedkoop Lenovo Yoga 7 14ITL5 82BH0041MH laptop kopen

Lenovo Yoga

Voor de Yoga modellijn worden nieuwe technologie├źn toegepast, zoals infraroodcamera en een vingerafdrukscanner. De Yoga kan op de volgende manieren worden gebruikt:

  • open gevouwen met het toetsenbord plat en beeldscherm omhoog
  • dubbelgevouwen waardoor die de vorm van een tabletcomputer krijgt. De laptop heeft daarvoor een aanraakscherm.
  • als een tent gevouwen, zodat het beeldscherm omhoog staat en het toetsenbord als steun dienstdoet
lenovo legion 7 15imh05 81yt005bmh laptop

Lenovo Legion

De Legion modellijn van Lenovo is bedoeld om als game laptop te worden gebruikt. De lijn heeft daarom een krachtige videokaart en voldoende werkgeheugen. Bovendien komt die met een RGB-toetsenbord. De Lenovo Legion game laptops hebben vaak een strakke behuizing waarbij rood en blauw accentkleuren zijn. Ze zien er vaak zakelijker uit dan hun concurenten.

lenovo chromebook s345 14ast 81wx0009mh laptop

Lenovo Chromebook

De ChromeBook werkt op het besturingssysteem Chrome OS van Google. Het is een laptop die is ontworpen om voor een goedkope prijs veel dagelijkse functies te bieden. Zo is deze laptop ideaal voor tekstverwerken, internetten en netflixen.

Zoals met alle Chromebooks gebruik je applicaties uit de app store en je bent hier dan ook aan gebonden. Het gros van de werkzaamheden moet online gebeuren op een Chromebook, maar het is mogelijk om ook offline notities te gebruiken.

delaptopwinkel.nl
Logo