Hoe verbind je AirPods met je computer?

24 december 2021

Je hebt net nieuwe Apple AirPods gekocht en wilt deze verbinden met je computer: Een MacBook of zelfs met een Windows of Chromebook. Het verbinden met je iPhone was geen probleem maar een computer… hoe werkt dat precies?

In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je jouw AirPods kan verbinden met een computer naar keuze. We beginnen met het verbinden met een MacBook en vervolgens kijken we naar de Windows & Chromebook manier

Voordat we beginnen met het verbinden van de AirPods met jouw Mac is het belangrijk om te zorgen dat het besturingsysteem van je Mac minimaal voldoet aan 10.14.4 voor de normale AirPods en 10.15.1 voor de AirPods Pro.

Het controleren van jouw Mac versie is vrij eenvoudig. Je klikt op het Apple logo in de linkerbovenhoek van het scherm en klik vervolgens op “Over deze Mac” om het versienummer van jouw besturingssysteem te tonen.

Is jouw Mac ouders dan de bovenstaande minimale vereisten? Klik dan op “Software Update” om jouw Mac te updaten naar de laatste versie.

airpods verbinden pc

Open de Systeemvoorkeuren

Je opent de systeemvoorkeuren door op het Apple logo te klikken en vervolgens Systeemvoorkeuren te kiezen. Een andere manier is om via spotlight (CMD+spatiebalk) het woord systeemvoorkeuren te zoeken.

Selecteer bluetooth

Binnen de systeemvoorkeuren kies je het bluetooth icoontje. (of ga hier direct heen via spotlight door bluetooth in te typen).

Doe de AirPods in de oplaadcase en open de deksel

Zorg dat de AirPods opgeladen zijn en doe beide AirPods in de oplaadcase met de deksel open. Vervolgens houd je het knopje achterop de case ingedrukt tot het lampje wit begint te knipperen. Zodra dit het geval is mag je het knopje loslaten.

Verbind AirPods

Nu dat jouw AirPods zichtbaar gemaakt zijn door het indrukken van de knop zullen ze verschijnen tussen het bluetooth overzicht van jouw Mac. Mocht dit niet het geval zijn controlleer dan of Bluetooth staat ingeschakeld.

verbiind met windows

AirPods verbinden met Windows

Maar wat als je een iPhone hebt maar geen Mac gebruikt? Ook dan is het mogelijk om deze bluetooth oortjes van apple te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een bluetooth module in jouw windows laptop of computer. (niet elke laptop of PC heeft dit)

Het proces werkt in Windows 10 in principe het zelfde als het verbinden met de Mac:

  1.  Druk op windows logotoets en typ “Bluetooth” en selecteer Bluetooth & other devices (Bluetooth en andere aparaatinstellingen)
  2. Zorg dat bluetooth ingeschakeld is
  3. Doe de airpods in de case en druk de knop weer in tot het lampje wit brand
  4. selecteer de airpods in het windows venster en maak er verbinding mee.
chromebook connect

AirPods verbinden met een Chromebook

Je raad het al, jouw AirPods verbinden met een Chromebook is ook mogelijk. Het enige wat je hier moet doen is zorgen dat je Bluetooth aanstaat

  1. Klik op het netwerk icoontje in de rechterbodem hoek van jouw chromebook. (Het wifi icoontje naast de tijd en de batterij). Wanneer je hier op klikt opent het instellingen scherm voor verbindingen waar bluetooth tussen staat.
  2. Controlleer of bluetooth aan staat, wat aangegeven staat doro het woord “aan” of “on” en een blauwe kleur. Staat het uit? Klik dan op het bluetooth icoontje om het van donker naar blauw te veranderen.
  3. Wanneer bluetooth aan staat gaat de chromebook op zoek naar de airpods. Vandaar dat het nodig is om ook hier de airpods in de case te doen, de deksel open te maken en weer op de knop te drukken tot het lampje wit brand
  4. Wanneer deze wit brand zal de AirPod verschijnen in het beeld van de chromebook. Kies de AirPods en je kan deze gebruiken op jouw chromebook.
Dylan de Jonge
Dylan de Jonge

Dylan heeft 10 jaar geleden delaptopwinkel.nl opgericht tijdens zijn ICT opleiding. Hij kreeg veel de vraag "welke laptop moet ik kiezen" en besloot alle tips & tricks te bundelen op een website.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

delaptopwinkel.nl
Logo