Apple introduceerde halverwege maart haar nieuwe iPad Pro en MacBook Air. Reden genoeg om in te zoomen op deze nieuwe laptop. Wat zijn de verschillen met oudere modellen van de MacBook Air? Wat maakt dit model het kopen waard? Wij zochten het voor je uit!

Een van de belangrijkste verbeterpunten: net als de MacBook Pro van eind 2019, heeft ook de nieuwe MacBook Air geen butterfly-toetsenbord meer. Over dit toetsenbord, welke gebruikt werd in modellen van zowel de MacBook Air als de MacBook Pro, werd veel geklaagd door gebruikers. Mede door het feit dat toetsen opvallend snel defect raakten.

Eerste indruk van de MacBook Air uit 2020

Macbook Air 2020 Laptopwinkel

Qua uitstraling lijkt de vierde generatie MacBook Air veel op zijn voorgangers. Het model heeft een slank, stijlvol vormgegeven design. Zoals reeds beschreven, is de nieuwe MacBook Air uitgevoerd met een Magic Keyboard. Dit toetsenbord beschikt in tegenstelling tot het butterfly-toetsenbord wel over een schaarmechanisme. Zo blijven de toetsen ook werken, als hier een kruimeltje onder terechtkomt. Op het oog lijkt het een ideale laptop voor scholieren, studenten en mensen in de zakelijke dienstverlening.

Groter geheugen in de MacBook Air

Het toetsenbord is niet het enige verschil ten opzichte van oudere modellen. De goedkoopste uitvoering van deze MacBook Air beschikt over 256 GB aan intern geheugen. Vorige modellen hadden een instapmodel met een intern geheugen van 128 GB. Om er zeker van te zijn dat je voldoende ruimte hebt voor zwaardere programma’s, foto’s en films is het verstandig om voor de uitvoering met 512 GB aan intern geheugen te kiezen. Het maximum ligt op 2 TB. 

Andere verbeteringen in de MacBook Air 

Waar het nieuwe toetsenbord en het grotere interne geheugen de belangrijkste verbeteringen zijn, valt er meer te ontdekken. Zo biedt Apple je bij dit model de keuze uit een Dual-Core Intel Core i3, Quad-Core i5 en Quad-Core i7 chip aan. Met name voor deze laatste chip geldt dat de MacBook Air over veel snellere graphics beschikt. Wij schreven eerder een artikel over het vergelijken van processoren en chips

Ook de speakers in de vierde generatie MacBook Air zijn vernieuwd. De geluidskwaliteit is hierdoor sterk verbeterd! Let op, de speakers in deze nieuwe MacBook Air zijn nog niet zo goed als de speakers uit het laatste model van de MacBook Pro. 

Een laatste verbeterpunt is de microfoon. De nieuwste MacBook Air wordt uitgevoerd met een drievoudige microfoon. Zo ben je tijdens telefoongesprekken en conference calls nog beter te verstaan. Deze technologie werd eerder ook al in de MacBook Pro gebruikt. 

Prijs voor de MacBook Air is iets verlaagd

Bij de derde generatie van de MacBook Air werd de instapprijs al iets verlaagd. Destijds betaalde je vijftig euro minder, dan voor het instapmodel van de tweede generatie MacBook Air. Apple zet deze trend voort en maakt het instapmodel van de vierde generatie nog eens honderd euro goedkoper. Let wel op, deze prijs geldt specifiek voor het onderwijs. Docenten en studenten kunnen hiervan profiteren.  

De vierde generatie MacBook Air wordt vanaf 6 april in de winkels verwacht. Je kunt het nieuwste model al wel online bestellen. Zo ben je straks een van de eerste gebruikers van deze krachtige laptop!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Goedkoop Apple MacBook Pro 16 (2019) Spacegrijs - i7/32GB/512GB laptop kopen

Haal het maximale uit jouw aankoop

Wij verzamelen scherpe laptop aanbiedingen en acties die we tegenkomen en delen deze graag met je.

Daarnaast mag je handige gebruikerstips verwachten na de koop van de laptop. Denk hierbij aan hoe je e-mail moet instellen tot aan het beveiligen van je laptop.

Zo bespaar je én haal je het maximale uit jouw nieuwe laptop.

Ben jij er klaar voor? Schrijf je dan snel in!

Bedankt voor het inschrijven!