Intel Core i7 laptop kopen? Lees eerst deze tips!

1 april 2021

Kies voor een i7 laptop, wanneer je op zoek bent naar een laptop uit het topsegment. De i7 laptop is uitgevoerd met een Intel Core i7 processor, wat de krachtigere variant is van de Intel Core i5 processor. Voor hele simpele bewerkingen volstaat vaak een laptop met een i3 processor van Intel. Denk aan het bewerken van teksten of het versturen van mailtjes. Een krachtige processor kan noodzakelijk zijn bij het bewerken van foto’s en video’s, bij het spelen van games, enzovoorts.

Dit artikel zet de verschillende modellen i7 laptops voor je op een rijtje. Welke merken bieden betaalbare laptops met een Intel Core i7 processor aan? Waar kun je nog meer naar kijken bij het vergelijken van laptops? Enzovoorts. Kijk ook eens naar onze prijsvergelijker! Het helpt je de goedkoopste i7 laptop te vinden, die aansluit op jouw voorkeuren.

Laptop i7 aanbiedingen

Door voor een i7 laptop aanbieding te kiezen, bespaar je op de aanschafprijs hiervan. Zo houd je geld over voor andere accessoires bij je laptop! Onderstaand bieden we je een handig overzicht van de meest recente i7 laptop aanbiedingen.

Wat is een i7 laptop?

Een Intel i7 laptop is uitgevoerd met een Intel Core i7 processor. Dit is de op één na krachtigste processor, die Intel aanbiedt. Naast de i7 processor van Intel, zijn ook de Intel Core i3- en Intel Core i5 processor populair. Enkele laptops worden uitgevoerd met de Intel Core i9 processor. Een belangrijke reden om voor de Intel Core i7 processor te kiezen, is de snelheid waarmee taken kunnen worden uitgevoerd. Bij lichte programma’s, zoals een programma om teksten te bewerken, zal dit verschil niet direct merkbaar zijn. Een laptop met een Intel Core i3 of i5 processor volstaat in zo’n geval ook. Bij zwaardere programma’s, zoals een videobewerkingsprogramma, zal de Intel Core i7 laptop echter aanzienlijk beter presteren.

De processor in je laptop

De processor wordt vaak als een van de belangrijkste onderdelen gezien. Het is het hart van je computer! In het Engels noemen we een processor ook wel de Central Processing Unit, wat vaak afgekort wordt tot CPU. De CPU voert berekeningen uit, om te bepalen welke handelingen een laptop uit moet voeren. Het kan gaan om het opstarten van een nieuw programma, het uitvoeren van een bewerking op een foto of video, enzovoorts. Wanneer je voor een krachtige i7 CPU kiest, kunnen er meer berekeningen worden uitgevoerd in een kortere tijd. Op deze manier zal je laptop sneller worden! Lees op deze pagina meer over de processor in je laptop.

Intel Core i7 processor

Door voor de Intel Core i7 processor te kiezen, verzeker je jezelf van een bijzonder krachtige CPU. Het gebruik van zware software voor het bewerken van foto’s en video’s zal geen enkel probleem zijn met deze processor. Kijk echter niet alleen naar de processor in een laptop! Let ook op de specificaties rond het SSD- en RAM-geheugen van een laptop. Zeker bij zware programma’s zijn deze componenten in je laptop belangrijk. Het RAM-geheugen noemen we ook wel het werkgeheugen van de laptop. Des te groter het RAM-geheugen is, des te meer tijdelijke data kan hierin worden opgeslagen. Zo hoeft deze data niet van de harde schijf te worden uitgelezen bij het uitvoeren van bewerkingen.De SSD-schijf kan gezien worden als de tegenhanger van een HDD-schijf, die vaak in vaste computers gebruikt wordt. Eerder schreven we over de verschillen tussen SSD- en HDD-schijven.

Een kleine tip: Wij raden je aan om voor een laptop met i7 processor, een RAM-geheugen van 16 GB en een SSD-geheugen van minimaal 128 GB te kiezen.

Het verschil tussen een i3, i5 en i7 laptop

Wanneer je verschillende i3-, i5- en i7-laptops met elkaar vergelijkt, zal je een verschil in de kloksnelheid van deze laptops opmerken. De kloksnelheid van een laptop wordt uitgedrukt in het aantal MHz of GHz. Een laptop met i7 processor heeft logischerwijs een hogere kloksnelheid, dan een model met een i5 processor. Houd er rekening mee, dat de snelheid van een laptop niet alleen afhankelijk is van de kloksnelheid van een processor. Ook het SSD- en RAM-geheugen hebben hier invloed op.

Processor battle i3 i5 en i7 laptop

Het verschil in kloksnelheid zal voornamelijk merkbaar zijn bij zwaardere programma’s. Je kunt hierbij denken aan programma’s voor het bewerken van foto’s of video’s. Zou je een snelle i7 processor vergelijken met een i3 processor bij de bewerking van teksten, dan is het verschil nauwelijks merkbaar.

Vergelijking tussen i5 vs i7 laptop

Afhankelijk van de programma’s die je op een laptop wilt gaan gebruiken, kun je een keuze maken tussen i5 en i7 laptops. Een i5 laptop is aan te raden, wanneer je de laptop gebruikt voor basisbewerkingen aan foto’s, het spelen van relatief lichte games, enzovoorts. Bij zwaardere games, of het bewerken van video’s met professionele software, zal een i5 laptop niet volstaan. In dit geval is een i7 laptop aan te raden.

AMD vs i7 laptop

Een Intel Core i7 laptop kopen is een van de mogelijkheden die je hebt. Er zijn echter verschillende alternatieven, wanneer je een krachtige laptop zoekt. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een AMD laptops. AMD is de belangrijkste concurrent van Intel op het gebied van de productie van processoren voor laptops. Net als de Intel Core i7 laptops, vallen ook de laptops met een AMD chip binnen het topsegment. De laptops zijn ideaal voor het spelen van zware games. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een AMD Ryzen 7 processor.

Welke merken hebben een i7 laptop?

Er zijn verschillende merken, die i7 laptops aanbieden. Zoek bijvoorbeeld naar een i7 laptop bij Mediamarkt, waar je onder andere een HP Intel Core i7 laptop zal vinden, een i7 laptop van Asus, een i7 laptop van Acer, of een i7 laptop van Dell. Hoewel deze laptops ieder over dezelfde processor beschikken, bestaan er wel degelijk verschillen tussen de laptops. Kies je bijvoorbeeld voor een i7 laptop van 17 inch van HP, of ga je voor een kleiner model van Acer? Wil je een i7 laptop met 16 GB RAM-geheugen van Asus, of zoek je naar een model met 8 GB werkgeheugen? Enzovoorts.

Tip: om schade aan je nieuwe i7 laptop te voorkomen, kan het slim zijn om hier een bijpassende laptophoes bij aan te schaffen. Click the edit button to add your testimonial.Click the edit button to add your testimonial.Click the edit button to add your testimonial.Click the edit button to add your testimonial.Click the edit button to add your testimonial.Click the edit button to add your testimonial.Click the edit button to add your testimonial.Click the edit button to add your testimonial.

Kan een i7 laptop voor gaming gebruikt worden?

Een i7 laptop voor gaming gebruiken is een verstandige keuze! In veel gevallen zijn een laptop met i3- of i5 processor niet krachtig genoeg. Houd er hierbij rekening mee, dat de processor niet het enige aspect is om rekening mee te houden. Kijk ook naar het RAM-geheugen, het interne geheugen en de videokaart van een laptop. Wij raden aan om voor laptop met i7 processor en Nvidia Geforce GTX videokaart te kiezen. Daarbij is het raadzaam om voor een RAM-geheugen van 16 GB te kiezen en een SSD-geheugen van minimaal 128 GB.

Laptop i7 vergelijken

Het kopen van een nieuwe laptop gaat verder, dan het vergelijken van een i3, i5, en i7 processor. Kijk ook goed naar het RAM-geheugen van de laptop, het SSD-geheugen hiervan en de geïntegreerde videokaart. Dergelijke componenten hebben naast de processor een grote invloed op de prestaties hiervan. Daarbij is het belangrijk, dat de laptop ook qua formaat aansluit op je wensen.

Een i7 laptop van 13 inch is bijvoorbeeld ideaal voor in de trein, terwijl je met een laptop van 17 inch met i7 processor de ideale gaming laptop hebt voor op je bureau.

i7 Laptop kopen?

Soms is het eenvoudiger om een keuze te maken uit een lijstje dan zelf op zoek te gaan naar die ene laptop tussen het grote aanbod. Vandaar dat we de top 10 beste i7 laptops volgens Coolblue voor je hebben uitgelicht.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

delaptopwinkel.nl
Logo
Herstel Wachtwoord
Shopping cart