Beste laptopmerken van 2024

30 maart 2023

Ben jij opzoek naar het beste laptopmerk van 2024? Dan ben jij hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een nieuwe laptop. Nu is er voor elk budget en beoogd gebruik een type laptop. Maar naast deze twee onderdelen speelt het merk en eerdere ervaringen daarmee een grote rol.

Elk jaar worden door veel verschillende blogs & magazines onderzoek gedaan naar de meest populaire laptop merken. Nu is een favoriet merk (in jouw ogen het beste laptop merk) echt iets persoonlijks. Vandaar dat we deze lijst samenstellen uit meerder onderzoeken en natuurlijk een vleugje eigen ervaring.

Op deze pagina vindt je namelijk een overzicht van de top 10 beste laptop merken en alle voor en nadelen van per merk. Op deze manier wordt het eenvoudiger om laptop merken te vergelijken.

Beste laptopmerken van 2024

  1. HP
  2. Lenovo
  3. Asus
  4. Acer
  5. Dell
  6. Apple
  7. Microsoft
  8. Huawei
  9. Dynabook
  10. MSI

HP

HP laptops hebben zich de laatste jaren van een lage positie weten terug te vechten naar de top van deze lijst als beste laptop merk. Het jaar 2019 stond vol met mooie HP laptops met een oog op design, hardware en gebruikersgemak. De huidige selectie notebooks zijn super snel, krachtig en gebruiksvriendelijk. Zo zijn de HP Envy modellen enorm mooi om te zien en de HP Spectre X360 zijn enorm mooie laptops.

Beste Laptopmerk Hp

Ook binnen de laptop brand report van laptopmag. een van de grootste laptop sites van amerika, staat HP op nr.1 met een Score van 86/100.

Lenovo

Lenovo staat vrijwel elk jaar aan top als dé laptop producent. Lenovo staat dan ook bekend als een goed merk. Het levert laptops van hoge kwaliteit. Haar Lenovo Thinkpad, IdeaPad en chromebooks doen het ontzettend goed. De kwaliteit van deze laptops is ook in 2020 enorm sterk en het merk heeft voor elk type gebruiker een goede laptop op de markt. Bij laptopmag heeft Lenovo een score van 76/100 gehaald en behaald daar de 5e plek.

Asus

Op onze derde plek staat Asus. Asus laptops zijn erg populair onder onze bezoekers. Veel laptops die bezocht worden vallen onder dit merk en dat is niet voor niets. De krachtige ASUS ZenBooks zijn enorm populair door het lichte gewicht, haar Chromebooks zijn enorm betaalbaar en het brengt ook dit jaar krachtige ROG gaming laptops op de markt.

Het is dan ook niet voor niets dat asus bij laptopmag een score van 83/100 heeft gehaald en daar de 2e plek binnensleept.

Acer

Naast Asus laptops zijn jullie gek op Acer laptops. Het merk staat bekend op een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding en dat zien we dit jaar ook weer terug in haar verschillende laptop lijnen. De Acer laptops van 2020 geven waar voor je geld. Populaire laptops van Acer zijn de mainstream Acer Aspire laptops, de betaalbare Acer Chromebooks, gaming laptops genaamd Acer Predator en de Acer Swift & Acer Spin.

Dell

Dell levert jaar in en jaar uit geweldige laptops aan de Nederlandse consumenten. Dit jaar waren wij flink onder de indruk door haar Dell XPS lijn. Deze laptops zijn geweldige high-end laptops die er erg mooi uitzien. Daarnaast heeft het de betaalbare Dell Latitude voor school en op kantoor. Kort samengevat is dell een goed merk voor laptops.

Apple

Apple laptops, you hate it or you love it. Apple fanaten zweren bij het gebruikersgemak van Macbooks. Ze worden vaak gebruik in de creative sector en studies. Echter heeft het merk veel problemen gehad met de butterfly keyboards en zodoende verdiend het momenteel nog geen plek in de top 3.  We zien jaar op jaar dat ook de consumenten steeds minder tevreden zijn met Apple Macbooks, dit blijkt ook uit de 10e plek op de laptopmag ranglijst.

Microsoft

Microsoft blijft zich bewijzen dat het niet alleen besturingsystemen (Windows)  kan maken. Zo zijn ze afgelopen jaren zeer goed bezig als maker van hoge kwaliteit laptops. Wij zijn erg blij met de ontwikkelingen rondom de Microsoft Surface book, Microsoft Go en de Microsoft Pro.

Huawei

Huawei is op de rit om een van de beste tech giganten te worden van de wereld. Haar smartphones en laptops zijn enorm goede kwaliteit maar zijn lastig te verkrijgen i.v.m. de sancties die Amerika oplegt aan de Chinese techgigant.

Dynabook (voorheen Toshiba)

Het is nog even wennen dat Toshiba onder een andere naam naar buiten treed in de laptopmarkt. De naam Dynabook zal dan op het moment van schrijven nog niet heel bekend zijn bij de meeste consumenten. De Dynabook Portege, Tecra en satellite pro zullen steeds meer verschijnen.

MSI

MSI is fabrikant van MSI gaming laptops en enorm populair onder de gamers. De laatste jaren doet het echter weinig om te innoveren op het gebied van ontwerp en nieuwe functies. De MSI laptop modellen zelf zijn wel van hoge kwaliteit maar wel met een hoog prijskaartje.

Wat is in jouw ogen het beste laptop merk?

Meningen verschillen. Dat weten we. Daarom zijn we altijd opzoek naar mooie aanvullingen op dit artikel en ervaringen  (zowel positief als negatief) met het merk van jouw laptop. Wil je ons het laten weten? Plaats dan gerust een reactie onder deze blogpost.

Dylan de Jonge
Dylan de Jonge

Dylan heeft 10 jaar geleden delaptopwinkel.nl opgericht tijdens zijn ICT opleiding. Hij kreeg veel de vraag "welke laptop moet ik kiezen" en besloot alle tips & tricks te bundelen op een website.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

delaptopwinkel.nl
Logo