Hoe zoom gebruiken op een laptop: Een stap voor stap gids

8 februari 2022

Een zoom meeting doen? Je kan er vandaag de dag bijna niet meer om heen met al dat thuiswerken. Video conference software is een groot onderdeel van werk geworden, van Zoom tot Microsoft teams.

Bedrijven van vandaag begrijpen dat het snel bereiken van klanten een snelle en gemakkelijke manier is om meer deals en kansen te creëren. Zoom is een ideale oplossing voor bedrijven omdat het eenvoudig geïnstalleerd kan worden en zowel leidinggevenden als werknemers in staat stelt online vergaderingen te houden met professionals van over de hele wereld.

Zoom biedt gebruikers onder andere het volgende:

  • Live web-vergaderingen
  • Mogelijkheid tot scherm delen
  • Delen van bestanden
  • Zoom’s ingebouwde chatbox die instant messaging of real time chats mogelijk maakt

Laten we beginnen met de meest Hollandse vraag uit dit artikel: Is zoom gratis? Kortgezegd ja.

Zoom is een abonnementsdienst die zowel betaalde als gratis plannen heeft. Het gratis Zoom plan omvat 40 minuten vergadertijd per maand, de mogelijkheid om online vergaderingen te organiseren met maximaal 10 deelnemers en toegang tot de chat- en bestandsuitwisselingsfuncties van Zoom.

Betaalde Zoom plannen bieden meer vergadertijd, de mogelijkheid om vergaderingen te organiseren met een onbeperkt aantal deelnemers, en andere functies zoals het opnemen van vergaderingen en wachtwoordbeveiliging. Maar zijn dus niet vereist om een zoom meeting met collega’s te kunnen doen.

Gratis zoom downloaden

Download zoom vandaag nog op je laptop via de Zoom website op zoom.us of op elk toestel met Zoom for mobile.

Zoom is gratis te downloaden vrijwel alle apparaten van Windows, Apple MacBooks en Chromebooks tot mobiele devices via hun app-store.

Twijfel je of je zoom kunt draaien op jouw apparaat? De basissysteemvereisten vind je hier.

Zoom meetings

Hoe begin ik Zoom vergaderingen op mijn laptop?

Nu dat je weet dat Zoom gratis te gebruiken is op jouw laptop is het tijd om uit te leggen hoe je een Zoom vergadering kan beginnen op jouw laptop:

Zoom is gemakkelijk te gebruiken en biedt de mogelijkheid om online Zoom vergaderingen te houden op elk toestel, of er nu Zoom software op is geïnstalleerd of niet. Zoom vergaderingen kunnen gemakkelijk vanuit elke plaats gehouden worden want alles wat nodig is om een Zoom vergadering te beginnen is een internetverbinding en toegang tot de Zoom client die je van Zoom’s website kunt downloaden zoals in het vorige hoofdstuk is aangegeven.

Hoe gebruik ik zoom videobellen?

Klik op het Zoom icoon op je apparaat. De Zoom wizard opent dan en laat je een vergaderings-ID of telefoonnummer invoeren voor een Zoom vergadering. Daarnaast kun je ook kiezen of je een Zoom vergadering wilt hosten of aan een andere Zoom vergadering wilt deelnemen.

Kies eenvoudig welk type Zoom dienst je nodig hebt uit het uitklapmenu en voer de gegevens voor je Zoom vergadering in. Zoom zal je vragen te verifiëren dat je “geen robot” bent voor je toegang geeft tot de Zoom conferentie oproep. Met Zoom kunnen gebruikers conferentiegesprekken ontvangen op hun vaste of mobiele telefoon, afhankelijk van welk nummer werd ingevoerd tijdens het Zoom wizard proces.

Scherm delen zoom

Hoe deel ik mijn scherm in Zoom?

Tijdens een zoom call zal soms een situatie ontstaan waarop je wilt laten zien wat er te zien is op jouw scherm. Zoom heeft hier een functie voor ontwikkeld die je in staat stelt om jouw scherm / venster te delen met de deelnemers.

Je scherm delen met Zoom deelnemers is eenvoudig: klik op het Zoom pictogram in je ‘extra’s’ map. Zoom opent dan een venster dat de videochat client van Zoom in je computerscherm integreert, waar je in real time kunt communiceren en face-to-face praten met deelnemers aan de Zoom vergadering.

Vanuit de Zoom interface kun je ook in- en uitzoomen van het Zoom videochat venster om de grootte van je Zoom video app te vergroten of te verkleinen. Met de functie voor het delen van het scherm van Zoom kun je bijna alle inhoud op je computer delen met deelnemers aan Zoom vergaderingen, ook live streaming uitzendingen.

Hoe gebruik ik het delen van bestanden in Zoom?

Nadat je op Zoom bent ingelogd, kun je de bestanden die je met de Zoom deelnemers wilt delen opslaan in je “Gedeelde Bestanden” map. Zoom geeft gebruikers tot 1 Gigabyte ruimte om hun persoonlijke documenten op te slaan en te verspreiden. Zoom biedt ook een centrale plaats om al je Zoom opnamen en videobestanden op te slaan in de Zoom Cloud. Het delen van bestanden in Zoom is een geweldige manier voor Zoom gebruikers om bestanden en documenten uit te wisselen met hun Zoom conferentiedeelnemers.

Tot slot

Zoom is een geweldig programma voor conferentiegesprekken en online vergaderingen, en het is gemakkelijk te gebruiken!

Je kunt Zoom gratis downloaden, en het werkt op elk toestel. Zoom vergaderingen kunnen van overal met een internetverbinding gehost worden. Je kunt je scherm of bestanden delen met Zoom deelnemers, en Zoom heeft ook een functie om bestanden te delen.

Zoom is een geweldige manier om online te communiceren met collega’s of klanten.

Dus waar wacht je nog op? Ga vandaag nog aan de slag met Zoom!

Dylan de Jonge
Dylan de Jonge

Dylan heeft 10 jaar geleden delaptopwinkel.nl opgericht tijdens zijn ICT opleiding. Hij kreeg veel de vraag "welke laptop moet ik kiezen" en besloot alle tips & tricks te bundelen op een website.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

delaptopwinkel.nl
Logo