Steelseries Rival 710 gaming muis review

12 april 2021

Ben jij opzoek naar een high-end gaming muis of de ideale muis voor jouw e-sport team? Dan is deze Steelseries Rival 710 wellicht het overwegen waard. In dit artikel vertel ik mijn persoonlijke ervaringen met deze high-end gaming muis van Steelseries en gaan we na of hij de prijs echt waard is.

De Steelseries Rival 710 is de opvolger van de Rival 700 en bevat wederom modulaire componenten,  tactile-alerts en een OLED-scherm. Precies dat wat de Rival 700 zo speciaal maakte.

Steelseries Rival 710 aanbiedingen

Wil jij een Steelseries Rival 710 kopen? Dan hebben we alvast de goedkoopste aanbiedingen voor je bij elkaar gezocht. Ben je nog steeds aan het twijfelen of deze gaming muis bij je past? Dan lees vooral door.

Steelseries gaming muis Rival 710
92,06
Steelseries Rival 710 Gaming Muis
116,99
Uitverkocht
STEELSERIES Rival 710
109,99
Uitverkocht
Koop dit item
mediamarkt.nl mediamarkt.nl
SteelSeries Rival 710 - Optische Gaming Muis - 12000 CPI - Rechtshandig...
76,99
Uitverkocht

Plus- en minpunten

Voordat je het artikelen helemaal gaat doorlezen is het wellicht handig om alvast een in een vogelvlucht de plus en minpunten van deze muis door te nemen.

Voordelen

Nadelen

Steelseries Rival 710 unboxing

Verschil Rival 700 en 710

Wat is het verschil dan tussen de Rival 700 en de Rival 710? De PMW 3360 sensor van de Rival 700 is vervangen door de vernieuwde TrueMove3 sensor van SteelSeries.

Naast het vervangen van de sensor zijn er verschillende aanpassingen gedaan aan deze nieuwe Rival 710. Denk hierbij aan duurzamere knoppen en een verdubbeling van de beloofde mouse-clicks. Namelijk van 30 miljoen naar een indrukwekkende 60 miljoen clicks. Tevens hebben de switches binnen de Rival 710 minder weerstand, wat betekent dat er minder druk nodig is om te klikken.

Specificaties Rival 710

Allereerst is het handig om naar de specificaties van deze high-end eSport muis te kijken. Hieronder bespreken we allereerst de afmetingen van de muis, gevolgd door de specificaties in design & sensoren.

Afmetingen Rival 710

De Steelseries Rival 710 heeft een ergonomisch design. Het is niet gebonden aan een bepaald soort grip waardoor hij voor zowel claw als palm grip players te gebruiken zijn. De vorm van de muis is zo gemaakt dat ook na lange intense game-sessies je geen last van je handen krijgt.

Momenteel gebruik ik de muis gemakkelijk 4 uur achter elkaar gebruikt in één sessie zonder last te krijgen van mijn handen. Echter ervaarde ik in het begin pijn aan de bovenkant van mijn hand tijdens het gebruiken van de muis. Dit heb ik nog nooit eerder gehad bij een muis, ook niet tijdens het testen van de Steelseries Rival 110.

Gewicht135 gram
Hoogte124.8 mm
Breedte72.6 mm
Diepte42 mm
Lengte korte kabel (Plastic)1 meter
Lengte lange kabel (gevlochten)2 meter
DraadloosDraad
BewegingsdetectorOptisch
Verbinding (invoer)USB 2.0
Sensor resolutie12.000dpi
Aantal knoppen7x
Muis eigenschappenDPI switch, Ergonomisch, Ingebouwde display, Rechtshandig, Verlichting

Unboxing

Nu we weten wat de muis speciaal maakt is het tijd om je mee te nemen tijdens de unboxing van deze muis. Dit is voor iedereen die nieuwsgierig is hoe de muis er nou écht uit ziet en wat er in de doos ziet als je hem koopt.

 

Customization

Een van de belangrijkste eigenschappen van deze muis is de mogelijkheid tot customization oftewel het kunnen aanpassen vervangen van onderdelen van de muis. Het idee hierachter is dat je niet je gehele muis hoeft te vervangen wanneer deze slijt door intensief gebruik.

Zo zijn er een aantal onderdelen vervangbaar zoals:

  1. Sensor
  2. Kabel
  3. Nameplate (3d printbaar)
  4. Cover

Software

Via de Steelseries Engine software is de muis compleet te configureren. Hiermee haal je het maximale uit deze high-end eSport muis. Zo is het mogelijk om de snelheid in te stellen, knoppen te programmeren en de verlichting van de muis aan te passen. Daarnaast kan je het OLED scherm programmeren en is het mogelijk om tactile alerts in te stellen.

Programmeerbare knoppen & Configuratie

De muis is volledig te configureren via de Steelseries Engine software. In de onderstaande afbeelding is dit duidelijk zichtbaar. Aan de linkerkant zie je de overzicht van knoppen en diens functionaliteiten. Deze komen overeen met de Rival 710 rechts van het overzicht zodat je direct weet welke knoppen het betreft. Daarnaast is in dit overzicht de verlichting van de muis aan te passen en het OLED scherm, waar we straks dieper op ingaan.

In de sectie daarnaast pas je de snelheden van de muis aan naar jouw perfecte speelstijl. Denk hierbij aan DPI/CPI settings maar ook acceleratie en decceleratie van bewegingen, polling rates & angle snapping.

steelseries rival 710 software

Deze instellingen sla je op in een eigen profiel die vervolgens weer eenvoudig in te stellen zijn per game. Dit vind je eenvoudig terug onder het kopje library. Hieronder zie je een voorbeeld hoe ik verschillende configuratie settings per game heb ingesteld.

steelseries rival 710 - game switcher

Tactile Alerts

De SteelSeries Rival 700 & 710 zijn de eerste gaming muizen die trillen, dit maakt deze serie erg populair onder FPS spelers, minecrafters, vrouwelijke gamers en DOTA spelers. Tactile Alerts stellen je in staat om de muis te laten trillen a.d.h.v. speciale events in game zoals wanneer je klaar bent met reloaden van wapens, je headshots maakt of een skill cooldown voorbij is.

Steelseries Rival 710

RGB Verlichting

Via de software is ook de verlichting van de muis te bedienen. Dit wil zeggen dat je de kleur in het steelseries logo en achter het scrollwheel kunt instellen. Hierbij heb je keus uit een riante 16 miljoen kleuren die erg mooi en helder naar voren komen.

OLED Scherm – E-sport Gimmick

Een van de grootste onzin features die ik tijdens mijn reviews ben tegengekomen is toch wel het OLED scherm op deze muis.

Het idee is leuk: Je e-sport logo, GIF of statistieken afbeelden op je muis. Maar in realiteit kijk je er zelf nooit naar en de kwaliteit van het scherm is om te janken (erg pixelig). Zodoende vind ik het voor thuisgebruik dan ook erg overbodig en vraag ik me af hoeveel het écht gebruikt wordt.

Het meest nutteloze aan de steelseries rival 710 is het oled scherm

Maargoed, voor iedereen die denkt:

Laat die vent maar lullen! Ik wil een OLED scherm in mijn muis en zal hem krijgen ook!

Hieronder de uitleg hoe je deze in de software instelt:

Steelseries OLED settings

Door op het OLED + tandwieletje te drukken in de steelseries software kan je een bitmap instellen die vervolgens getoond wordt op de strip aan de linkerkant van de muis (zoals in de afbeelding hierboven). Vervolgens kan je hier een GIF of bitmap afbeelding uploaden die 128 pixels bij 36 pixels moet zijn.

Op internet zijn veel voorbeelden hiervan te vinden, maar om we hebben er toch een paar uitgelicht voor je:

negev cage spin 1 866 gif-4d38a4e2eb70541aa840f199ba2cf1fc15b0e988726044dee873b72d2c24bc3570227bf3c24f74593b2d6a7a3a7ba7868

Game ervaring

Wat is een gaming muis review zonder dat er echt op gegamed wordt? Ik heb de muis enkele maanden voor jullie uitgeprobeerd door verschillende games te spelen die intensieve bewegingen vereisen zoals Overwatch en Fortnite, maar ook MMORPG’s zoals World of Warcraft en Final Fantasy XIV.

Persoonlijk speel ik het meest MMORPG’s waardoor echt intensief muisgebruik voor mij niet aan de orde is zoals bijvoorbeeld bij CS:GO wel het geval is.

Speciaal voor deze review ben ik toch maar wat dieper in CS:GO gekropen omdat ik benieuwd was naar CS:GO app voor de engine software i.c.m. tactile alerts. Zo laat ik de muis 2 maal trillen wanneer ik een kill krijg (scheelt je ogen van je crosshair afhouden) en een intense trilling waneer mijn health onder de 20% zakt.

Voor FFXIV gebruik ik de programmeerbare knoppen B5 & B6 om enkele key actions uit te voeren en heb ik als test een “tactile coolown” ingesteld op de duratie van deze key actions zodat hij trillt wanneer ik hem weer kan gebruiken.

Al met al een leuke ervaring!

Beoordeling & Conclusie

Ik zal meteen met de deur in huis komen vallen: Ik ben nog niet onder de indruk van deze muis ten opzichte van het prijskaartje dat hij heeft.

Ik kan me goed voorstellen dat de vibratiemotor in deze muis een positieve toevoeging is voor FPS gamers & MOBA spelers. Vandaar dat ik dit wel als een positief high-end feature zie.

Ik had liever gezien dat ze het OLED scherm hadden laten vallen en de muis wat goedkoper hadden gemaakt. Want de prijs kwaliteit verhouding is in mijn ogen nu een beetje scheef.

Daarentegen is de TrueMove3 sensor in deze muis geweldig en brengt zodoende ook de totaalscore omhoog.

Dit brengt mijn eindoordeel op een: 7,5 op de schaal van 10.

Steelseries gaming muis Rival 710
92,06
Steelseries Rival 710 Gaming Muis
116,99
Uitverkocht
STEELSERIES Rival 710
109,99
Uitverkocht
Koop dit item
mediamarkt.nl mediamarkt.nl
SteelSeries Rival 710 - Optische Gaming Muis - 12000 CPI - Rechtshandig...
76,99
Uitverkocht
Dylan de Jonge
Dylan de Jonge

Dylan heeft 10 jaar geleden delaptopwinkel.nl opgericht tijdens zijn ICT opleiding. Hij kreeg veel de vraag "welke laptop moet ik kiezen" en besloot alle tips & tricks te bundelen op een website.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

delaptopwinkel.nl
Logo