Geld besparen? Koop een refurbished laptop

31 maart 2021

Soms loont het om een product tweedehands te kopen. Misschien koop je wel tweedehands producten in het kader van duurzaamheid of juist simpelweg om kosten te besparen.

Tweedehands laptops zijn een stuk goedkoper maar het blijft elektronica, iets wat tweedehands potentieel een risico met zich meebrengt (kabels, stof, mankementen & slijtage van onderdelen). Dit is waar refurbished elektronica (en dus laptops) steeds meer terrein winnen.

In dit artikel gaan we in op wat refurbished precies is en waarom het kopen van een refurbished laptop een goede keus kan zijn.

Je hoort het woord “refurbished” steeds vaker, maar wat betekend het precies? het woord “refurbished” is niet meer dan het Engelse woord voor “Gereviseerd”. Dit is een term die bij elektronica vaak wordt toegepast op tweedehands apparaten die worden gecontroleerd en indien nodig worden gerepareerd zodat ze weer zo goed als nieuw zijn voor gebruik. Refurbished elektronica zien we vaak terug bij Apple producten zoals iPads of MacBooks maar ook andere apparaten.

Refurbished laptop

Een refurbished laptop is dan ook een tweedehands laptop die zorgvuldig is gecontroleerd, schoongemaakt (zowel op het gebied van software als de binnenkant van de laptop) en waar eventueel onderdelen zijn vervangen die niet meer naar behoren werkte.

Er zijn verschillende bedrijven op de markt die zich specialiseren in refurbished laptops. Het voordeel van het kopen van een refurbished laptop is dat deze bedrijven vaak garantie bieden terwijl dat bij het kopen van particulieren vaak niet het geval is.

Waar komen refurbished laptops vandaan?

Refurbished laptops komen van zowel van consumenten zoals jij en ik, als bedrijven die de apparaten hebben gebruikt of niet konden verkopen. Veel refurbished partijen zijn gespecialiseerd in het opkopen van deze producten en/of partijen zoals tweedehands goederen, restpartijen, retourgoederen en zakelijk afgeschreven goederen.

Welke bedrijven verkopen refurbished laptops?

Zoals ik eerder aangaf zijn er verschillende bedrijven die zich specialiseren in het verkopen van refurbished laptops en MacBooks.  Onderstaand zal ik de links delen naar deze webshops / winkels. Mis ik er een? zet het dan gerust in de reacties onder dit artikel.

Dylan de Jonge
Dylan de Jonge

Dylan heeft 10 jaar geleden delaptopwinkel.nl opgericht tijdens zijn ICT opleiding. Hij kreeg veel de vraag "welke laptop moet ik kiezen" en besloot alle tips & tricks te bundelen op een website.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

delaptopwinkel.nl
Logo