Er zijn verschillende redenen waarom mensen een laptop voor fotobewerking kiezen. Het kan zijn dat je als student een creatieve richting hebt gekozen zoals communicatie, multimedia & design. Naast studenten kiezen mensen die werkzaam of actief (hobbyisten) zijn in een creatieve sector ook vaak voor een dergelijke laptop.

Het bewerken van foto’s met programma’s als Adobe Photoshop vraagt echter best veel van een laptop of pc. Een laptop die geschikt is voor het bewerken van foto’s moet voldoen aan een aantal minimale eisen om zonder ergernis te kunnen werken. Wil je ook nog video’s bewerken op de laptop? Dan wordt er nóg meer van je laptop gevraagd. Als iets funest is voor je creativiteit is het wel sloom of niet functionerend apparatuur.

Een goede fotobewerking laptop bestaat uit de volgende onderdelen

  1. Minimaal een i5 processor
  2. Minimaal 6GB RAM werkgeheugen
  3. Minimaal een Full-HD beeldscherm met een goede kleurweergave
  4. SSD Opslag voor het snel kunnen laden van bestanden.

Beste laptops voor fotobewerking in 2020

Speciaal voor jou hebben wij een selectie gemaakte van de beste laptops voor fotobewerking. Hierbij hebben we rekening gehouden met Windows én Apple MacBook gebruikers en gaan we ervan uit dat je efficiënt kan werken op het apparaat.

Momenteel zijn wij dit artikel aan het updaten a.d.h.v. nieuwe modellen en onderzoek. 

HP Spectre X360 15-eb0250nd achterkant

1. HP Spectre X360 15

Beste all-round fotobewerking laptop

Wereldwijd komen de HP Spectre x360 15 convertible laptops als een van de beste uit de test wanneer het gaat om fotobewerking. Dit heeft verschillende redenen zoals het 15,6 inch 4k OLED display met een enorm nauwkeurige kleurwaargave (256% van de sRGB color gamut) en een helderheid van 483 nits. Naast het geweldige scherm is ook het elegante chasis en ontwerp van deze laptop prachtig.

De grafische kracht in deze laptops zijn voor vrijwel elk type fotograaf precies wat hij of zei nodig heeft. Zo bevat het een NVIDIA GeForce GTX 1650 MAX-Q grafische kaart en bevat het 16 GB werkgeheugen. Naast het werkgeheugen heeft het ook een snelle Intel Core i7 processor en met 1 TB voldoende SSD opslag capaciteit.

Apple MacBook Pro 16

2. Apple MacBook Pro (16-inch, 2019)

Beste Apple MacBook voor fotobewerking

Ben jij een echte Apple gebruiker en creatieveling? Dan is de nieuwe Apple MacBook Pro 16 inch het type fotobewerking laptop dat jij nodig hebt. Deze MacBook heeft als grote vernieuwing dat de mechaniek van het toetsenbord veranderd. Ze hebben het met pech geteisterde butterfly mechanisme vervangen door de scissor switch. Dit zorgt voor een veel fijnere toetsaanslagen en letters die niet meer blijven hangen of juist ermee ophouden.

Naast de vervanging van het toetsenbord heb je met dit model een gigantisch mooie premium laptop met een scherp en helder en 16 inch retina scherm met dunne randen. Naast het mooie scherm heb zijn deze modellen enorm snel met de i7 en i9 core processoren en 16 tot 64 GB RAM geheugen. Ten slotte kun je ook de opslag nog boosten tot 8 TB SSD geheugen als je geld teveel hebt.

De laptop gaat rond de 11 uur mee en maakt het daarmee zeer mogelijk om mobiel te werken en onderweg naar het werk in de trein van Amsterdam naar Maastricht en terug.

3 keer.

Microsoft Surface Book 3 - 15

3. Microsoft Surface Book 3

Beste 2-1 laptop voor fotobewerking

De opvolger van de razend populaire en snelle Microsoft Surface Book 2 is, zoals de naam al doet vermoeden, versie nummer 3. De Microsoft Surface Book 3 is een 2-1 laptop met een afneembaar scherm. Dit heeft behalve zijn hoge kleurweergave en helderheid dus ook een mogelijkheid om als tablet te fungeren. Dit maakt het werken in de trein of tekenen en retoucheren met Photoshop enorm handig als je een Microsoft Surface pen gebruikt.

Deze krachtige fotobewerking laptops zijn net als de MacBooks wat hoger van prijs maar komen met gigantisch mooie hardware: Intel Core i7-1065G7, 16GB werkgeheugen en een NVIDIA GeForce GTX 1060 grafische kaart.

Lenovo ThinkPad X1 Extreme - 20QV001FMH rechterkant

4. Lenovo ThinkPad X1 Extreme

Beste 4k laptop voor fotobewerking

Ben jij een professionele fotograaf die op zoek is naar een business laptop die tegelijkertijd ook perfect is voor fotobewerking? Dan is de Lenovo ThinkPad X1 Extreme (Gen 2) wat voor je. Lenovo Thinkpads staan al jaren bekend om hun sterke behuizing, extra spatwaterdichtheid (is dit eigenlijk wel een woord?) en extra beveiliging van de bestanden. Wel zo handig dat de foto’s waar je uren aan hebt gewerkt niet weg zijn omdat je per ongelijk je laptop ergens tegenaan stoot.

Maar wat gebeurd er als je deze laptops met sterke behuizing combineerd met een van de beste 4k schermen die je ooit hebt gezien? Dan krijg je de Thinkpad X1 Extreme.

Lenovo Legion 7 15IMH05 81YT005AMH rechterkant

5. Lenovo Legion 7

Beste fotobewerking laptop waar je op kan gamen

Voor zowel fotobewerking als gaming heb je een snelle laptop nodig met voldoende processorkracht, werkgeheugen en een grafische kaart. Echter is het ontwerp van game laptops vaak gericht op gamers met veel kleuren en aparte vormen die wellicht wat minder goed in een zakelijke setting passen.

Vandaar dat we je graag kennis willen laten maken met de Lenovo Legion 7. Deze opvolger van de Lenovo Legion Y lijn ziet er zakelijk en strak uit, heeft een prachtig beeldscherm en is enorm geschikt om op te gamen. Het betaalbare model heeft een NVIDIA GeForce GTX 2070 Max Q en een 144hz beeldscherm.

Beste budget fotobewerking laptop

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.