Beste laptop voor fotobewerking

15 juni 2021

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een laptop voor fotobewerking kiezen. Het kan zijn dat je als student een creatieve richting hebt gekozen zoals communicatie, multimedia & design. Naast studenten kiezen mensen die werkzaam of actief (hobbyisten) zijn in een creatieve sector ook vaak voor een dergelijke laptop.

Het bewerken van foto’s met programma’s als Adobe Photoshop vraagt echter best veel van een laptop of pc. Een laptop die geschikt is voor het bewerken van foto’s moet voldoen aan een aantal minimale eisen om zonder ergernis te kunnen werken. Wil je ook nog video’s bewerken op de laptop? Dan wordt er nóg meer van je laptop gevraagd. Als iets funest is voor je creativiteit is het wel sloom of niet functionerend apparatuur.

Een goede fotobewerking laptop bestaat uit de volgende onderdelen

  1. Minimaal een i5 processor
  2. Minimaal 6GB RAM werkgeheugen
  3. Minimaal een Full-HD beeldscherm met een goede kleurweergave
  4. SSD Opslag voor het snel kunnen laden van bestanden.

Beste laptops voor fotobewerking in 2021

Speciaal voor jou hebben wij een selectie gemaakte van de beste laptops voor fotobewerking. Hierbij hebben we rekening gehouden met Windows én Apple MacBook gebruikers en gaan we ervan uit dat je efficiënt kan werken op het apparaat.

laptop sleeve macbook

1. MacBook Air 2020 met M1 chip

Beste all-round fotobewerking laptop

Waar voorheen de HP Spectre x360 van 15 inch stond op deze positie, moet deze nu echt plaats maken voor de MacBook Air (2020) 16GB met Apple M1 chip.

Sinds wij de nieuwe Apple MacBook air met M1 chip in bezit hebben zijn we er verliefd op. Het apparaat is zo enorm snel dat het een perfecte keuze is voor een all-round fotobewerking laptop waar je veel plezier aan zult hebben.

Deze MacBook air uit 2020 heeft een M1 chip waardoor je moeiteloos zware programma’s als Adobe Photoshop, final cut pro en lightroom kunt gebruiken. Daarnaast hebben wij gekozen voor het model met 16 GB omdat een RAM upgrade achteraf niet te doen is bij MacBooks. Het heeft voldoende SSD opslag met 512GB en dat maakt hem een echt multimedia beest.

Het enige nadeel dat we zouden kunnen benoemen is dat het, het ondanks zijn retina scherm, een 13 inch model betreft. Dit betekend dat je hem hoogstwaarschijnlijk zult gaan aansluiten op een externe monitor om écht goed aan fotobewerking te kunnen doen.

Apple MacBook Pro 16

2. Apple MacBook Pro (16-inch, 2019)

Beste Apple MacBook voor fotobewerking

Ben jij een echte Apple gebruiker en creatieveling? Dan is de nieuwe Apple MacBook Pro 16 inch het type fotobewerking laptop dat jij nodig hebt. Deze MacBook heeft als grote vernieuwing dat de mechaniek van het toetsenbord veranderd. Ze hebben het met pech geteisterde butterfly mechanisme vervangen door de scissor switch. Dit zorgt voor een veel fijnere toetsaanslagen en letters die niet meer blijven hangen of juist ermee ophouden.

Naast de vervanging van het toetsenbord heb je met dit model een gigantisch mooie premium laptop met een scherp en helder en 16 inch retina scherm met dunne randen. Naast het mooie scherm heb zijn deze modellen enorm snel met de i7 en i9 core processoren en 16 tot 64 GB RAM geheugen. Ten slotte kun je ook de opslag nog boosten tot 8 TB SSD geheugen als je geld teveel hebt.

De laptop gaat rond de 11 uur mee en maakt het daarmee zeer mogelijk om mobiel te werken en onderweg naar het werk in de trein van Amsterdam naar Maastricht en terug. 3 keer.

Microsoft Surface Book 3 - 15

3. Microsoft Surface Book 3

Beste 2-1 laptop voor fotobewerking

De opvolger van de razend populaire en snelle Microsoft Surface Book 2 is, zoals de naam al doet vermoeden, versie nummer 3. De Microsoft Surface Book 3 is een 2-1 laptop met een afneembaar scherm. Dit heeft behalve zijn hoge kleurweergave en helderheid dus ook een mogelijkheid om als tablet te fungeren. Dit maakt het werken in de trein of tekenen en retoucheren met Photoshop enorm handig als je een Microsoft Surface pen gebruikt.

Deze krachtige fotobewerking laptops zijn net als de MacBooks wat hoger van prijs maar komen met gigantisch mooie hardware: Intel Core i7-1065G7, 16GB werkgeheugen en een NVIDIA GeForce GTX 1060 grafische kaart.

Lenovo ThinkPad X1 Extreme - 20QV001FMH rechterkant

4. Lenovo ThinkPad X1 Extreme

Beste 4k laptop voor fotobewerking

Ben jij een professionele fotograaf die op zoek is naar een business laptop die tegelijkertijd ook perfect is voor fotobewerking? Dan is de Lenovo ThinkPad X1 Extreme (Gen 2) wat voor je. Lenovo Thinkpads staan al jaren bekend om hun sterke behuizing, extra spatwaterdichtheid (is dit eigenlijk wel een woord?) en extra beveiliging van de bestanden. Wel zo handig dat de foto’s waar je uren aan hebt gewerkt niet weg zijn omdat je per ongelijk je laptop ergens tegenaan stoot.

Maar wat gebeurd er als je deze laptops met sterke behuizing combineerd met een van de beste 4k schermen die je ooit hebt gezien? Dan krijg je de Thinkpad X1 Extreme.

Lenovo Legion 7 15IMH05 81YT005AMH rechterkant

5. Lenovo Legion 7

Beste fotobewerking laptop waar je op kan gamen

Voor zowel fotobewerking als gaming heb je een snelle laptop nodig met voldoende processorkracht, werkgeheugen en een grafische kaart. Echter is het ontwerp van game laptops vaak gericht op gamers met veel kleuren en aparte vormen die wellicht wat minder goed in een zakelijke setting passen.

Vandaar dat we je graag kennis willen laten maken met de Lenovo Legion 7. Deze opvolger van de Lenovo Legion Y lijn ziet er zakelijk en strak uit, heeft een prachtig beeldscherm en is enorm geschikt om op te gamen. Het betaalbare model heeft een NVIDIA GeForce GTX 2070 Max Q en een 144hz beeldscherm.

1 Reactie
  1. Ik twijfel enorm om de Lenovo Legion 7 te halen omdat ik ook wil gamen op mijn laptop.
    Is deze een beetje goed?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

delaptopwinkel.nl
Logo