Bold Banana laptoptas review

1 april 2021

Afgelopen tijd hebben Imke en ik iets leuks mogen doen. Wij hebben een moderne, modulaire laptoptas gekregen en deze goed onder de loep genomen (bij het woord “tas” was ze al verkocht). Deze tas van het merk Bold Banana, een hip nieuw merk uit Eindhoven, heeft tassen waarbij je de banden (straps) kunt aanpassen. Hoe dat in zijn werk gaat zal je straks verder zien.

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de tas hebben we drie video’s gemaakt waarin we alle punten doorlopen. Zo zie je hoe de tas is samengesteld, doen we een unboxing en montage en ten slotte nemen we de tas de buitenlucht in.

Hoe erg we ook van kleren en accessoires houden, onze website blijft er een die zich richt op alles wat computer en laptop gerelateerd is. Een vereiste was dan ook dat de tas aan een aantal voorwaarden voldeed voordat wij hem überhaupt gaan reviewen:

  1. Hij moet geschikt zijn als laptoptas
  2. Er moet voldoende ruimte zijn om een laptop in kwijt te kunnen
  3. Randapparatuur zoals opladers, muizen & USB sticks moet je kunnen opbergen.
  4. Hij moet waterdicht & relatief schokbestendig zijn

Gelukkig voldoet de Bold Banana tas aan al deze eisen. (Meteen de tas bij Veganbags checken? Klik dan hier)

nice gifje

Het uiterlijk van de tas

De tas heeft een modern uiterlijk en is gemaakt van polyester. De kleur van de tas kun je in de configuratie tool kiezen. Aan de onderkant van de tas zit een lederen laag waardoor deze een zowel een mooi uiterlijk krijgt als schok en stoot bestendigheid wanneer je de tas met laptop neerzet.

Naast de body heeft de tas ook verstelbare straps die gemaakt zijn van echt leder met vilt aan de achterzijde van de schouder straps. Dit geeft een fijn comfort en grip terwijl de tas op bijvoorbeeld 1 schouder hangt. Het leuke van de straps van Bold Banana vind ik dat je ze kunt verwisselen om zo weer een nieuwe look aan je tas te geven. Zo zijn de voor en achterkant beiden te verwisselen.Verwisselbare frontstrap met magneetsluitingSpeciale magneetsluitingSpeciaal vakje voor een waterflesjeLeren bescherming op de bodem voor extra water en schokbestendigheidSchouder straps met vilt voor extra grip & comfort.

De sluitingen

Een belangrijk onderdeel van een laptoptas is de inhoud. Door dieper in te gaan op de beschikbare vakjes en sluitingen krijg je een beter beeld of dit een tas is die jouw laptop en spullen gemakkelijk kan vervoeren.

Aan de buitenkant van de tas bevinden zich 3 vakken:

  1. Een vak om een flesje water of bijvoorbeeld een dopper in kwijt te kunnen
  2. Een kleiner vak met waterdichte ritssluiting aan de zijkant en achterkant

In het kleine zijvakje kun je eventueel sleutels, pasjes, een USB stick of geld kwijt.

zijvakje van de bold banana tas

De tas zelf gaat open en dicht via een magneet sluiting. Het is een leuke keuze om de magneetsluiting zijwaarts te laten sluiten i.p.v. omhoog. Dit ook met oogpunt op zakkenrollers die gewend zijn de tas omhoog open te wippen terwijl je loopt.

De inhoud van de tas

Nu dat we weten hoe de buitenkant er uit ziet, is het belangrijk om te weten wat je in de tas kwijt kunt. De tas heeft ruimte genoeg om boeken en documenten van a4 formaat kwijt te kunnen. Dit maakt hem ideaal als laptoptas voor je school laptop maar ook voor tijdens je werk.

Aan de binnenkant zit een zacht verdikt laptop gedeelte die een laptop van maximaal 15,4 inch optimaal beschermt tegen schokken en/of krassen van andere spullen in je tas. De bovenkant van dit laptop vak is dicht te maken met klittenbandsluiting.

Het samenstellen van de tas

Voor deze review hebben wij de tas samengesteld op de website en hier een leuke video van gemaakt. Dit zodat je exact kunt zien hoe we de tas hebben samengesteld en hoe het bestelproces in zijn werk gaat.  We hebben uiteindelijk gekozen voor de volgende samenstelling:

Tas kleur: Sand
Front strap: 
Metallic
Schoulder straps: 
Brown

Wat zit er in de bold banana doos?

De tas was de volgende dag direct geleverd. Ook van de unboxing hebben we een filmpje gemaakt. Ik heb namelijk 2 linker handen en al moeite met een Ikea kast in elkaar zetten. Het feit dat je deze laptoptas eerst zelf in elkaar moest zetten was voor mij een leuke uitdaging. Gelukkig viel het uiteindelijk reuze mee. In 11 stappen is de tas eenvoudig in elkaar te zetten zoals je in de onderstaande video kunt zien.

De tas in de praktijk

Ten slotte hebben Imke en ik de tas een dagje mee naar het bos genomen zodat we hem in de praktijk kunnen zien. Zo zie je duidelijk hoe de tas er uit ziet in natuurlijk zonlicht, hoe hij valt met een jas aan en of ik hem ook buiten op de grond kan neerzetten zonder schade of dat hij snel nat of vies wordt.

Eindoordeel

We hebben de tas nou zo’n 2 maanden in gebruik. Maar ook na twee maanden is de tas vrijwel altijd in gebruik als school laptoptas voor Imke. Dit is een goed teken en betekend dat de tas, uit de vele tassen die we hebben, zeker een favoriet is. De kwalitatieve bouw i.c.m. de verschillende vakjes en het moderne uiterlijk zorgt ervoor dat de tas ook na 2 maanden nog elke week gebruikt wordt.

Wij beoordelen deze tas met…. 5 sterren!

Daar krijg je geen spijt van.

Dylan de Jonge
Dylan de Jonge

Dylan heeft 10 jaar geleden delaptopwinkel.nl opgericht tijdens zijn ICT opleiding. Hij kreeg veel de vraag "welke laptop moet ik kiezen" en besloot alle tips & tricks te bundelen op een website.

1 Reactie
  1. Leuke tas en staat erg goed bij mijn zomer outfit!

    X manon

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

delaptopwinkel.nl
Logo