Chromebook koopgids

Chromebook koopgids

In deze chromebook koopgids gaan we in op de Chromebook; een type laptop met een eigen besturingsysteem zoals Windows & Apple, wat steeds meer terrein begint te winnen de afgelopen jaren. Dit komt daar haar betaalbaarheid, eenvoud in gebruik en het werken in de cloud. In deze koopgids lichten we al onze informatie over chromebooks toe. Van de beschikbare merken tot aan handige gebruikertips.

Wat is een Chromebook?

Een Chromebook is een laptop die het ChromeOS besturingsysteem heeft. Chromebooks staan bekend als goedkoop, licht in gewicht en gemakkelijk in gebruik. Het besturingsysteem is ontwikkeld door Google. Hierdoor zijn de meeste softwarevormen gratis inbegrepen bij de aanschaf. Dit betekend wel dat Apple en Windows applicaties niet werken op een Chromebook.

Hieronder heb ik in het kort de voordelen en nadelen tegen elkaar uitgezet. De rest van deze pagina bespreekt dit in meer detail en licht enkele Chromebooks uit voor een hoog en lager budget.

Chromebooks van de laptopwinkel.nl

 Voor en nadelen van een chromebook

Voordelen

Voordelen

Puur benieuwd naar de Chromebook aanbiedingen? Klik dan op een van de onderstaande links.

Chromebooks zijn gebaseerd op de Google Chrome browser
 Chrome OS

Chromebooks zijn uniek in het opzicht dat ze uitgerust zijn met een besturingssysteem dat Chrome OS heet. Dit systeem biedt cloud-opslag, speciale ondersteuning van Google en de modernste beveiligingselementen.

Het besturingssysteem van een Chromebook is gebaseerd op de Chrome webbrowser. Inloggen op een chromebook doe je ook met je Google account. Op deze manier ben je direct ingelogd op al je ingesloten apps zoals Gmail en Google Drive.

het systeem is ontworpen om gebruikt te worden terwijl je verbonden bent met het internet. Maar ondanks dat je met de chromebook veel op het internet werkt is het niet noodzakelijk om ook met het internet verbonden te zijn. Het is dus mogelijk om de chromebook offline te gebruiken. Je kunt dan alsnog muziek beluisteren en documenten inzien.

Het is een heel lichtgewicht besturingssysteem, en kan daardoor ook op minder krachtige laptops en PC’s draaien. De gedachte hierachter is dat alle bezigheden die je voert online gedaan worden, met een minimale belasting van het besturingssysteem.

Een virusscanner of programma’s als Microsoft Word hoeven bijvoorbeeld niet geïnstalleerd te worden, en ook back-ups zijn overbodig. Alle activiteit wordt online opgeslagen in een database die de cloud heet.

Opslag in de Cloud

Een leuke bijkomstigheid van een chromebook is dat de eigenaren van een chromebook een riante 100GB extra opslagruimte in Google Drive krijgen. Google Drive is de cloud opslag dienst van Google.

In deze dienst kunnen bestanden worden bewaard, aangepast en gedeeld met andere gebruikers. Waar je voorheen informatie en bestanden opsloeg op een fysieke harde schijf op je laptop sla je nu via het internet je bestanden op zodat je overal deze bestanden kan raadplegen.

Hieronder een voorbeeld van de online interface van Google Drive

Bij een chromebook krijg je 100gb extra opslag bij je Google Drive

Het werkt net zoals Dropbox, met het voordeel dat bij Google Drive meerdere mensen tegelijk aan hetzelfde document kunnen werken.

Welke merken hebben Chromebooks?

Chromebooks zijn te koop in verschillende merken en specificaties. Het grootste merk onder de Chromebooks is Acer. Het heeft de bekende Acer chromebook 13 en Acer chromebook 11 op de markt gebracht.

Maar ook Dell, HP, Medion en Asus bieden Chromebooks aan. Over het algemeen staan de merken Dell en HP bekend als A-merken.

Alle merken van Chromebooks zijn geschikt voor alledaagse taken en bezigheden online, zowel voor scholieren als voor professionals. Acer, HP en Asus zijn over het algemeen de beste chromebook opties als je een laag budget hebt om te spenderen.

10% korting op chromebooks bij CoolBlue

Welke Chromebook varianten kennen we?

Behalve verschillende merken zijn er ook verschillende versies van chromebooks op de markt.

Zo zijn er budget chromebooks van rond de 300 euro met prima specificaties en soms zelfs een touchscreen. Maar er zijn ook high-end chromebooks die enorm snel zijn. Deze zijn naast de snelheid ook gemaakt van aluminium en hebben een enorm hoge batterijduur.

Ook zijn er 2-1 chromebooks op de markt. Dat wil zeggen dat ze uitgerust zijn met een touchscreen en een demonteerbaar scherm van het toetsenbord. Op deze manier heb je een laptop en tablet in 1.

Wat kost een chromebook?

Omdat Chromebooks laptops zijn met een lichtgewicht besturingssysteem, zijn de meeste Chromebooks te verkrijgen voor een zeer lage prijs vergeleken met standaard laptops en PC’s.

De meest goedkope chromebook is al te koop vanaf €199. Daarna zijn de meeste al verkrijgbaar vanaf €250- tot €300-.

Voor een hogere kwaliteit Chromebook zal je een iets hoger budget nodig hebben. Over het algemeen hebben de hogere kwaliteit Chromebooks prijzen die variëren van €350- tot €500- of meer.

Waar kan ik een chromebook kopen?

Het kopen van een chromebook kan ook na het lezen van deze koopgids nog lastig zijn. Vandaar dat ik de beste chromebooks van 2021 heb verzameld en de goedkoopste aanbieders op een rijtje gezet per chromebook in de lijst.

Beste Chromebooks van 2024

Een Chromebook is een laptop die bekend staat als goedkoop, lichtgewicht en gemakkelijk in gebruik. Het ChromeOS besturingssysteem, dat ontwikkeld is door Google, draait op deze laptops.Dit betekend dat je direct toegang hebt tot de software van Google zoals de Google Chrome, Google drive en Google ...

LEES MEER +
delaptopwinkel.nl
Logo