Beste gaming laptops 2024

13 november 2023

Het kiezen van een laptop is vaak geen gemakkelijke taak. Laat staan het samenstellen van een lijst voor de beste gaming laptops van 2024.  Een game laptop is namelijk een vrij prijzige investering, vandaar dat we de beste game laptops voor je op een rijtje hebben gezet. 

De prijs – kwaliteit verhouding is vaak het eerste waar je mee te maken krijgt. Maar ondanks dat zijn het de onderdelen en specificaties die het verschil gaan maken in je game laptop.

Want als gamer wil je een krachtige laptop, toch? Je kunt geld besparen door eigenhandig een gaming pc te bouwen die elke game op ultra settings aan kan. Maar wellicht is het samenstellen en de immobiliteit van een gaming pc niet wat je zoekt. In dat geval is een game laptop de juiste keuze.

Heb je iets minder budget? Geen probleem. Ook voor gamers met een minder budget zijn er geweldige gaming laptops onder de €1000.

Het mooie van gaming laptops is dat ze door de hoge kwaliteit hardware geweldig zijn voor het spelen van games op enorm de hoogste instellingen. Door deze onderdelen zijn de laptops ook enorm goed te gebruiken voor andere doeleinden.

Zo kan je met gaming laptops ook gemakkelijk zware video en foto bewerking taken aan. Zoals het maken van je eigen graphics en video’s voor Twitch streams & YouTube.

Beste gaming laptops in 2024 volgens:

1. MSI Katana 15

Beste betaalbare gaming laptop 2024

EExHmc.2c01ead4ef7dc34878bdd319932c2f4c 4b7714e9 1

Hoofdspecificaties

Beeldscherm: 15.6 inch – Full HD IPS scherm met 144 Hz verversingssnelheid
Processor:  Intel Core i7-12650H (Deca Core) – 2,3 GHz – 4,7 GHz (16 MB)
Werkgeheugen: 16 GB RAM DDR5 
Opslag: 1000 GB SSD
Grafische kaart: NVIDIA GeForce RTX 4070 8 GB

Waarom de MSI Katana?

  • Geweldige gaming kracht
  • Premium build + LED functies
  • Redelijk dun & draagbaar
  • Scherm met 144 Hz

De MSI Katana 15 is de nieuwe koploper van deze lijst. Deze gaming laptop van MSI staat bij mij op de nummer 1 in de lijst door zijn geweldige hardware ,ergonomie en redelijke prijs.

Deze gaming laptop bevat een snelle Intel Core i7 processor met een kloksnelheid van 2,3 GHz. Deze Deca-Core Intel Core i7 12650H van de Alder Lake generatie is op te krikken met Turbo Frequency naar 4,7 GHz. Daarnaast heeft het een cachgeheugen van 24 MB. Verder bevat het 16 GB RAM-geheugen (werkgeheugen).

Het fijne aan deze laptop is de dedicated videokaart wat hem ideaal maakt voor gaming op de allerhoogste settings. Deze NVIDIA Geforce RTX 4070 videokaart met 8GB cache geheugen stelt je in staat elke game op de hoogste settings te spelen met een geweldige framerate.

Ook op de opslag van deze laptop is niet bezuinigd. Het bevat een snelle 1 TB (1000 GB) SSD schijf waar je games mega snel door opstarten. Verder is deze laptop ook erg mooi in zijn uiterlijk en de bouwkwaliteit en heeft het een Full HD IPS scherm met een beeldverversing van 144hz! Dit maakt het beeld perfect voor gebruik bij shooters.

MSI Katana 15 aanbiedingen

2. Lenovo Legion 7

Zwaargewicht gaming laptop met modern uiterlijk

Lenovo Legion7

Hoofdspecificaties

Beeldscherm: 16 inch – 2560×1600 pixels resolutie – 165 Hz
Processor: Intel Core i7 12800HX – Cores 16 (Hexadeca-Core) , 2 GHz tot 4,8 GHz – 16MB
Werkgeheugen: 32 GB RAM DDR5
Opslag: 1000 GB SSD
Grafische kaart: NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti 8GB

Waarom de Lenovo Legion?

  • Gaming kracht met RTX 3070 Ti + 32 GB + 4,8 GHz
  • Premium & Modern build kwaliteit
  • Dunne schermranden en 165 Hz perfect voor shooters
  • Ruime opslag (1 TB SSD)

Deze Lenovo Legion 7 is een game laptop uit het hoge segment die er niet direct uitziet als een gaming laptop. Dit maakt dat deze laptop eenvoudig meegenomen kan worden naar werk / klanten. Dit maakt deze laptop een goede keuze voor gamers die niet houden voor high-end gaming laptops van MSI die vaak veel meer “gaming” schreeuwen.

De laptop bevat een snelle Intel Core i7 processor die in combinatie met de 32 GB werkgeheugen en de snelle NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti grafische kaart zorgt voor een geweldige game ervaring. Je speelt eenvoudig op 60fps of hoger op de hoogste settings met dit bakbeest. Daarnaast heeft deze laptop 1000 GB SSD. Dit zorgt ervoor dat zowel Windows als games sneller inladen.

Verder is deze Lenovo gaming laptop sterk gebouwd en ziet hij er goed uit. De stevige bouwkwaliteit en dunne randen om het scherm worden als erg prettig ervaren. Het 165Hz scherm zorgt ervoor dat gamers die shooters spelen ook hier een goede keus aan hebben.

Als minpunt moet ik, zoals bij de meeste gaming laptops, de geluidsproductie van de ventilatoren benoemen in combinatie met enige hitteproductie. Daarnaast is ook bij deze laptop de batterij bij intens game binnen no-time op.

Lenovo Legion 7 aanbiedingen

3. HP OMEN 17

 Gaming laptop met de beste grafische kaart

HP Omen

Hoofdspecificaties

Beeldscherm: 17,3 inch – 1440p resolutie – 165 Hz
Processor: Intel Core i7 13700HX, Cores 16 (Hexadeca-Core),  2,1- 5GHz, 30mb cache
Werkgeheugen: 32 GB RAM werkgeheugen
Opslag: 1000GB SSD
Grafische kaart: NVIDIA GeForce RTX 4080 12 GB

Waarom deze HP Omen?

  • Speel games op hoge kwaliteit op de hoogste settings
  • Modern & Stevig Ontwerp
  • Intel core i7 en 32 GB is ook voldoende voor video en fotobewerking
  • Veel SSD opslag 
  • Gekleurd LED toetsenbord 

Op nummer 3 van de beste game laptops staat de HP Omen 17. Deze moderne gaming laptop staat op deze positie omdat het in 2024 de beste game laptop is met een NVIDIA GeForce RTX 4080 type grafische kaart. Dit komt omdat het een goede beeldverversing heeft, een snelle processor, voldoende werkgeheugen en opslag.

Zo heeft deze HP laptop uit de Omen gaming lijn een NVIDIA GeForce RTX 4080 grafische kaart met 12GB Cache. Dit in combinatie met de 32 GB aan werkgeheugen en de nieuwste generatie Intel Core i7 processor, zorgt voor een geweldige game ervaring. Je speelt de nieuwste games als Cyberpunk (buiten de bugs 😉 ) op de hoogste settings. Het 165 Hz scherm helpt hierbij omdat je zo sneller kunt reageren tijdens het spelen van deze of een andere shooter.

Het enige grote nadeel van deze laptop is het prijskaartje dat er aanhangt. Maar als je het kan betalen en je bent op zoek naar een moderne en snelle game laptop is deze misschien wat voor jou

HP Omen 17 aanbiedingen

4. Asus ROG Strix Scar 17

Top eSports gaming laptop

gaming laptop

 

Hoofdspecificaties

Beeldscherm: 17,3 inch – 1440p IPS scherm – 240 Hz
Processor: AMD Ryzen 9 7954HX , Cores 16 (Hexadeca-Core), 2,5 – 5,4 GHz
Werkgeheugen: 32 GB RAM werkgeheugen
Opslag: 2TB SSD
Grafische kaart: NVIDIA GeForce RTX 4080 12GB

Waarom deze eSport gaming laptop?

  • eSport waardig met extreem hoge prestaties
  • De 240Hz beeldverversing is perfect voor shooters in de eSport
  • Fijn toetsenbord waarvan de toetsen fijn indrukken tijdens het gamen

Een goede eSport gaming laptop moet aan een aantal eisen voldoen: De beste gaming prestaties, een beeldscherm met een goede beeldverversing om shooters goed te kunnen spelen. Een goed verlicht toetsenbord dat snel reageert en van goede bouwkwaliteit is. Aan al deze eisen voldoet de Asus ROG Strix Scar 17 en dat maakt hem in 2024 onze keuze voor onze top pick beste eSport gaming laptop.

Asus ROG Strix Scar 17 aanbiedingen

Veelgestelde vragen

Wat zijn de belangrijkste kenmerken waar ik op moet letten bij het kiezen van de beste gaming laptop?

Bij het kiezen van een gaming laptop zijn de belangrijkste kenmerken de processor (CPU), grafische kaart (GPU), RAM, opslagcapaciteit, en schermkwaliteit. Een krachtige CPU en GPU zorgen voor soepele gameplay, terwijl voldoende RAM en opslag essentieel zijn voor snelle prestaties en voldoende ruimte voor games. Een hoogwaardig scherm met goede resolutie en vernieuwingsfrequentie biedt een meeslepende game-ervaring.

Hoe belangrijk is de batterijduur bij gaming laptops en welke modellen bieden de beste batterijprestaties?

Hoewel gaming laptops vaak krachtige hardware vereisen die meer energie verbruikt, is een goede batterijduur nog steeds belangrijk voor mobiliteit en gemak. Momenteel zijn er verschillende modellen die een balans bieden tussen prestaties en batterijduur. Zoek naar laptops met energie-efficiënte componenten en geoptimaliseerde batterijtechnologie voor langere speelsessies zonder oplader.

Wat maakt een gaming laptop in 2023 anders dan vorige modellen?

In 2023 zijn gaming laptops significant verbeterd qua processorkracht, grafische mogelijkheden en koelsystemen. De nieuwste generatie processors en grafische kaarten bieden een hogere snelheid en efficiëntie, wat essentieel is voor moderne games. Bovendien zijn er verbeteringen in batterijduur en displaytechnologieën, zoals hogere verversingssnelheden en betere kleurnauwkeurigheid.

Hoe belangrijk is de grafische kaart in een gaming laptop?

De grafische kaart is cruciaal in gaming laptops, zeker in 2023. Deze bepaalt grotendeels de kwaliteit en vlotheid van het beeld in games. High-end grafische kaarten, zoals de nieuwste NVIDIA of AMD modellen, kunnen zelfs de meest veeleisende games op hoge instellingen draaien. Het is belangrijk om een laptop te kiezen met een grafische kaart die toekomstbestendig is voor aankomende games.

Dylan de Jonge
Dylan de Jonge

Dylan heeft 10 jaar geleden delaptopwinkel.nl opgericht tijdens zijn ICT opleiding. Hij kreeg veel de vraag "welke laptop moet ik kiezen" en besloot alle tips & tricks te bundelen op een website.

4 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
  1. Dankjewel voor deze handige guide!

  2. De Lenovo Legion Y720 vind ik wel de beste gaming laptop voor mijn budget.
    Thanks voor deze tips!

  3. Fijne gids…

    Maar ik verkies toch een extern mechanisch toetsenbord ipv. eentje ingebouwd in mijn laptop!

  4. Ik kan dit product alleen maar aanbevelen. Heeft me echt geholpen dus bedankt daarvoor 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

delaptopwinkel.nl
Logo