Het verhaal achter de laptopwinkel.nl

De laptopwinkel is een hulpmiddel opgericht door mij, Dylan de Jonge, om jou te helpen met het vinden van de beste laptop tegen de laagste prijs. Maar hoe ga ik dat dan doen?

Allereerst, wie is Dylan?

Hoi aangenaam, Dylan hier! Ik ben een Brabantse gast tussen de 25 en de 30 jaar met een gezonde dosis humor. Ik kruip al sinds ik me kan herinneren, achter een computer om te gamen en informatie als een spons op te zuigen. Ik maakte mijn eerste website toen ik 7 jaar oud was en was toen al druk bezig met photoshop & design.

Deze passie heeft zich door de jaren ontwikkeld tot ik na mijn middelbare schooltijd Informatie Communicatie Technologie & Media Design ben gaan studeren. Met andere woorden: ICT. Een branche die enorm populair is, maar met een enorm stigma draagt: Autistische nerds!
Zodra mensen het woord ICT horen denken ze dat je meteen dat je hun computer van binnen en buiten kent, hun router kan maken, hun mail kan instellen en dat je ook meteen alles weet van computers (zeg maar alles behalve wat je op je opleiding doet).

Nadat ik de zoveelste vriend, familielid of verre buur had geholpen met het zoeken van weer een nieuwe laptop of computer tegen de goedkoopste prijs op het internet, of het uitleggen hoe je een email adres in outlook moet instellen, had ik besloten een website te maken zodat ik meer mensen tegelijkertijd kan helpen.

Het leek me toen een slim plan alle laptops uit verschillende aanbieders (winkels) te verzamelen in een online prijsvergelijker  en advies te geven aan mijn bezoekers zoals ze dat in de winkels ook zouden doen. Een naam die nu helaas wel doet vermoeden alsof ik laptop verkoop, dat is niet het geval.

Ik adviseer, helemaal gratis.

Dat is de geboorte van delaptopwinkel.nl in 2012.

Dylan de Jonge - Oprichting laptopwinkel

 

Fast forward naar vandaag de dag

Inmiddels zijn we enkele jaren verder en er is veel gebeurd op het platform:

  • Rond de duizend klanten hebben een goedkope laptop gevonden via de vergelijker
  • Er komen steeds meer koopgidsen aan
  • Je kan via een chatbot de belangrijkste info vinden nu
  • YouTube, FaceBook & Instagram groeien langzaam
  • Er komen steeds meer product reviews op video
  • Er wordt veel geïnvesteerd in het team om de site te verbeteren
  • Sponsoren komen langzamerhand om de hoek kijken

Maar als het gratis is hoe houd ik dan de lichten aan ?

Het antwoord is heel erg simpel: Advertenties, commissies & sponsoren.

Het gros van de inkomsten van het platform komen binnen op basis van commissie. Dit is geen geheim. Wanneer ik jou heb geholpen met een koopgids, video of prijsvergelijker en je klikt op een link kan ik soms een kleine commissie krijgen, zonder dat het jou wat extra kost.

Dat geld dat ik verdien gaat 100% terug in delaptopwinkel in de vorm van content, leuke giveaways en  reviews. Deze producten koop ik zelf en verloot ze zelfs soms onder de volgers op de social kanalen om terug te geven aan de community.

Ook gaat een deel van dat geld naar het verbeteren van de beschikbare tools zoals de vergelijker, filtering, snelheid van de website en nog veel meer gaafs!

Dus klik jij op een link, namens mij en het hele delaptopwinkel team: Bedankt!

delaptopwinkel.nl
Logo