Verschillende buitenlandse media hebben reviews van de nieuwe Microsoft Surface Laptop online gezet. De Microsoft Surface wordt over het algemeen goed ontvangen vanwege de goede accuduur van 15 uur en het prettige toetsenbord, de metallic case en de behuizing van alcantara. Enige kritiekpuntjes zijn het gebruik van het OS: Windows 10 S en het feit dat het wederom een traditionele laptop is.

Engadget is positief over de accuduur in haar review

Zo schrijft ze: Slechts een paar jaar geleden zou het idee dat Microsoft een van de meest opwindende pc-makers zou zijn, misschien krankzinnig zijn geweest. De eerste Microsoft Surface laptop gaf niet veel hoop. (Reviewer Devindra Hardawar herinnerde zich duidelijk dat hij de laptop uit een raam tijdens de beoordeling wilde gooien). Maar, net als elke nieuwe gebruiker, heeft Microsoft geleerd en verbeterd met elke nieuwe Surface die er op de markt komt.

Het jaar 2015 was een prima jaar toen het allemaal voor Microsoft samen kwam; De uitstekende Surface Pro 4 en Surface book. En eerder dit jaar kregen we de Surface Studio, een unieke poging om de all-in-one PC opnieuw te ontdekken.

Accuduur: Met name de accuduur benchmark van Engadget is handig om uit te lichten: de accuduur van de laptop is getest op 15 uur, wat aanzienlijk langer is dan de concurrerende modellen. Andere reviewers kwamen echter op een accuduur uit van 9,5 tot 10 uur.

Het toetsenbord

Het toetsenbord van de Microsoft Surface laptop wordt positief ontvangen door de reviewers. Engadget noemt hem zelfs uitstekend, al waren ze over de accuduur ook vrij optimistisch. Ook de touchpad valt in de smaak bij de reviewers. Verder wordt het 13,5″-touchscreen met een resolutie van 2256×1504 pixels veel genoemd als een pluspunt, onder andere door The Verge. Zowel vanwege de beeldkwaliteit als de 3:2-beeldverhouding, waardoor er minder verticaal gescrold hoeft te worden.

Microsoft surface toetsenbord en behuizing

Minpuntje: Windows 10 S

Geen van de reviews is positief over Windows 10 S, het besturingssysteem dat alleen werkt met applicaties uit de Windows Store. De meeste publicaties zien het feit dat Microsoft de laptop levert met dat OS ook niet als een probleem, omdat je gratis kunt upgraden naar Windows 10 Pro. Dat kan echter tot eind dit jaar; vanaf 2018 gaat dat geld kosten.

Benchmarks

Hieronder vind je de benchmarks van CNET. Deze benchmarks vertellen hoe de laptop presteert tegenover andere laptops in de zelfde test. Zo zie je dat de Surface hoog scoort op de batterij en prestatie test.

Benchmark Microsoft Surface Book by CNET

Productafbeeldingen

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Het overzicht van goedekope MacBook air en MacBook pro's

Ik heb 5 handige tips voor je!

Ik wil je graag helpen met het vinden van een laptop die precies aan jouw wensen, eisen en budget voldoet. Ik heb de afgelopen jaren duizenden Nederlanders geholpen aan een nieuwe laptop en redelijk wat artikelen geschreven in de tussentijd. De kans is groot dat ik je eenvoudig op weg kan helpen.

 

Ik zal dan ook de komende dagen wat handige artikelen en tips sturen die je gegarandeerd gaan helpen met het vinden van de laptop en de laptop daarna over een jaar of 4-5.

Bedankt voor het inschrijven!