Microsoft heeft een oplossing voor de befaamde pen bug

Door 9 augustus 2018 oktober 18th, 2018 Nieuws

Het is een mooie dag voor Microsoft Surface Pro eigenaren. Microsoft brengt namelijk een fix uit voor een probleem die al meer dan een jaar met de Surface Pen speelt: Problemen met de hand-palm detectie tijdens het schrijven.

Het bedrijf brengt een firmware update uit die de palm-herkenning verbeterd op de Surface laptops. De fix vind plaats in de Surface Firmware 429.0.1.0 en de Surface systeem update 1.16.139.0. Deze zijn eenvoudig te downloaden via de Windows Update functionaliteit:

Druk op de start knop, selecteer eigenschappen en klik op beveiliging & updates.

De eigenaren van een Surface Pen vragen al een geruime tijd op een oplossing die bij velen tot flinke irritatie heeft geleid. Het probleem vond plaats wanneer je als gebruiker gaat tekenen op een Surface Pro. In het specifiek wanneer je eerst je handpalm plaatste op het beeldscherm voordat je begon met het tekenen.

Een mooi voorbeeld is de Surface Pen eigenaar IanHoover die een filmpje heeft gemaakt van deze bug op zijn bloednieuwe 2017 Surface Pro & Pen.

In zijn forum-post beschreef IanHoover dat bij ruim 50% van de gevallen, wanneer hij begint met schrijven terwijl zijn handpalm leunt op het scherm, er een verschuiving plaatsvind van de getekende pen lijn in vergelijking met het topje van de pen.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Goedkoop Apple MacBook Pro 16 (2019) Spacegrijs - i7/32GB/512GB laptop kopen

Haal het maximale uit jouw aankoop

Wij verzamelen scherpe laptop aanbiedingen en acties die we tegenkomen en delen deze graag met je.

Daarnaast mag je handige gebruikerstips verwachten na de koop van de laptop. Denk hierbij aan hoe je e-mail moet instellen tot aan het beveiligen van je laptop.

Zo bespaar je én haal je het maximale uit jouw nieuwe laptop.

Ben jij er klaar voor? Schrijf je dan snel in!

Bedankt voor het inschrijven!