Hoe kies ik de beste laptop?

Het vinden van een laptop kan best een vervelend ding zijn. Je wordt overspoelt met serienummers, merken, technische specificaties en prijzen.  Op deze pagina vind je verschillende handige resources die je gaan helpen bij het maken van de juiste keuze. Om de juiste keuze te maken moet een laptop aansluiten op een aantal dingen:

  1. De beste laptop binnen je budget
  2. Hardware die aansluit op het beoogd gebruik
  3. Het gewicht en uiterlijk van de laptop i.c.m. gebruik
  4. Toekomstbestendigheid

Onderdelen van een laptop

Onderstaand vind je onze handige gidsen over elk belangrijk onderdeel van een laptop.

Geen tijd om te lezen?

Onderstaand hebben we verschillende onderdelen (hardware) van de laptop uiteengezet in Jip en Janneke taal. Dit zodat je met volle overtuiging een juiste keuze kan maken. Heb je nou geen zin (wat we goed kunnen begrijpen) om je te verdiepen in de aankoop, dan raden we je aan om een laptop uit de Coolblue’s keuze lijst te kiezen.

( Als je een laptop koopt via deze link krijgen wij een kleine commissie, dit is gratis voor jou en vertaald zich in een heerlijke kop gratis koffie voor mij ).Als iets hoog in de lijst staat van dingen die me irriteren dan zijn het wel langzame laptops .

Deel je deze irritatie? Dan raad ik je aan eens goed na te denken welke processor je in je nieuwe laptop gaat kiezen.Laptop RAM geheugen zorgt ervoor dat het taken sneller en vloeiender kan laten verlopen, in het speciaal wanneer je verschillende programma’s open hebt staan.

Is je laptop dus enorm traag als je veel programma’s hebt openstaan? Dan kan kan het ram geheugen uitbreiden een oplossing zijn.Wanneer je een laptop gaat kopen is het goed om te kijken wat type opslag en hoeveel opslagruimte het apparaat heeft. Je hebt laptops met SSD, HDD en SSHD ook wel hybride opslag genoemd. e opslag is namelijk ook mede bepalend hoe snel je laptop is in gebruik & opstarten.Het beeldscherm van je laptop is een van de meest belangrijke onderdelen.

Het bepaald het formaat van de laptop, is mede bepalend in het gewicht en zorgt voor het verschil tussen een prettige en verschrikkelijke ervaring.

delaptopwinkel.nl
Logo